21DEC2021

Fyrverkerier under nyår – detta gäller

På nyårsafton, den 31 december, får du som är minst 18 år skjuta fyrverkerier i Upplands-Bro kommun från klockan 15.00 fram till klockan 03.00 nästföljande dag.

Fyrverkerier på svartnatt himmel

Tänk på att raketer och smällare kan orsaka personskador, skrämma djur och människor och de skadar miljön – städa upp efter dig.

På de flesta allmänna platser går det bra att fyra av, men inte på kyrkogårdar, idrottsplatser, lekplatser, badplatser, fritidsområden och perronger.

Raketer och smällare är inte heller tillåtna nära vård- och omsorgsboendena Kungsgården, Lillsjö badväg, Hagtorp och Norrgården. Håll dig minst 100 meter därifrån.

  1. Alla andra dagar krävs tillstånd från Polisen för uppskjutning av fyrverkerier. Det här bestäms i Upplands-Bro kommuns lokala ordningsföreskrifter som antogs av kommunfullmäktige i mars 2016.

Relaterade nyheter

  • 25 JAN 2022
    En ny detaljplan som ska möjliggöra bygget av två flerbostadshus vid Stationsvägen i Bro går nu ut på samråd. På fastigheten ligger Viktor Jonsson-huset, en av de äldsta byggnaderna i Bro, som enligt förslaget ska bevaras. Den som...
  • 24 JAN 2022
    Området kring det tidigare lantbruksgymnasiet i Säbyholm ska utvecklas. Här planeras för nya bostäder, en badplats och restaurering av småbåtsbryggor. Ett förslag till detaljplan går nu ut för granskning. Den som vill kan tycka till...
  • 20 DEC 2021
    Efter ett och ett halvt år är omvandlingen av Granhammarsvägen klar, en av kommunens mest trafikerade vägar. På måndagen 20 december nyinvigdes vägen officiellt av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos.
Upp