17DEC2021

Så stöttar Upplands-Bro de lokala företagen i pandemin

Under fredagen meddelade regeringen att det så kallade omställningsstödet och omsättningsstödet kommer att införas retroaktivt för enskilda näringsidkare från 1 december. Detta med anledning av den pågående pandemin.

I Upplands-Bro är stödet till de lokala företagen omfattande, och aktiverades redan under inledningen av pandemin. När kunder, matgäster och uppdragsgivare uteblir eller ställer in beställningar för att begränsa smittspridning, innebär det ekonomiska utmaningar för många företagare.

– Företagen är helt avgörande då de både skapar arbetstillfällen samt genom de varor och tjänster de erbjuder, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Vi är nu, återigen, i en situation som kan bli utmanande för många.

– Julgåvorna till alla kommunens månadsanställda, med presentkort att lösa in hos lokala företag, är ett exempel på stöd till det lokala näringslivet, säger Katarina Barter, näringslivschef i Upplands-Bro kommun. Kampanj för dagens pris på samtliga restauranger och jättesatsningen på subventionerade restaurangluncher till alla gymnasieelever under 2020 och 2021 är andra konkreta insatser.

Det så kallade omställningsstödet och omsättningsstödet för enskilda näringsidkare kommer att införas retroaktivt från den 1 december, och kommer att kunna förlängas med en månad i taget. Dessutom får företag anstånd med att betala in skatt för det sista kvartalet i år.

Totalt handlar det om tre stöd som nu förbereds för att snabbt kunna återinföras. Regeringen avser att avsätta pengar för detta i en kommande extra ändringsbudget som kommer att överlämnas till riksdagen efter årsskiftet.

Relaterade nyheter

  • 12 JAN 2022
    Tänk gärna på att främja det lokala näringslivet när du planerar dina inköp, så här efter jul- och nyårshelgerna. Många företag och verksamheter har det tufft under de restriktioner som råder och behöver både din omtanke och dina...
  • 3 JAN 2022
    Med start idag den 3 januari börjar Svenskt Näringsliv att skicka ut årets enkät för att mäta det lokala företagsklimatet. Totalt 70 000 företag får snart enkäten i inkorg eller brevlåda, och sista svarsdag är den 31 mars.
  • 3 JAN 2022
    Sedan den 1 december är ICAs högautomatiserade lager i Brunna, i Upplands-Bro i full drift. Det är den första lagerlösningen i Sverige för e-handlad mat. Ambitionen är att det ska kunna växa med de ökande behoven kommande år och nu...
Upp