9DEC2021

Varsågod, ta en mistelkvist på torget i Bro eller Kungsängen

I Upplands-Bro växer en stor mängd mistel. Kommunen har nu utfört ett beskärningsarbete för att vårda värdträden som misteln växer på. Den som vill kan hämta ett gratis knippe mistel på torgen i Kungsängen eller Bro från fredag 10 december. Först till kvarn gäller.

Kollage med två bilder. En närbild på mistelkvist och ett träd med mistel.

Många hänger upp en mistelkvist hemma till jul. Misteln är en halvparasitisk blomväxt som lever på andra träd.

Misteln är en fridlyst växt, vem som helst får alltså inte plocka den. Men som markägare får man skörda misteln för att vårda värdträden som misteln växer på, så länge det inte riskerar att utrota den totala populationen av arten.

Kommunen har nu utfört ett beskärningsarbete på träden i Råbyparken i Bro. Eftersom många tycker om att hänga upp en mistelkvist hemma till jul ställs skörden ut i Kungsängen och Bro centrum.

Den som vill kan gå förbi och ta med sig ett knippe hem. Först till kvarn!

Mistelns blad och bär är giftiga och ska inte ätas.

Gratis mistelkvistar

När: Från fredag 10 december klockan 10 till dess att korgarna är tomma. Dock längst till 22 december.

Var: Kungsängen – vid entrén till Kommunhuset.

Bro – vid entrén till Brohuset.

Relaterade nyheter

  • 26 OKT 2021
    Du som bor och vistas i Kungsängen – hur upplever du din närmiljö? Följ med på promenad i området och berätta. Välkommen onsdag 3 november klockan 17-19. Samling vid dagcentralen, Torget 4 i Kungsängen.
  • 12 OKT 2021
    Du som bor och vistas i Brunna – hur upplever du din närmiljö? Följ med på promenad i området och berätta. Välkommen onsdag 20 oktober klockan 17-19. Samling i Hagnässkolans matsal.
  • 13 SEP 2021
    Trafikverket har inlett byggnationen av två nya öppningsbara broar i Upplands-Bro. Den ena vid Almarestäket mot Järfälla och den andra vid Erikssund mot Sigtuna.
Upp