23NOV2021

Dags för digital gymnasie-mässa och öppet hus på UBG

I januari är det dags för gymnasieval för alla elever i årskurs nio. I slutet av november hålls den årliga gymnasiemässan – digitalt. I tre dagar kan du få information om över 100 skolor i Stockholms län. För mer information om Upplands-Brogymnasiet kan du sedan besöka skolan när den bjuder in till öppet hus.

Det blir öppet hus på Upplands-Brogymnasiet, UBG, vid två tillfällen i vinter. Är man nyfiken på skolan ska man inte missa chansen till ett besök!

– Upplands-Brogymnasiet är en riktigt fin skola för både elever och lärare. Eleverna stöttar varandra, tar ansvar för varandra och tillsammans med lärarna utvecklar de skolan. Jag har arbetat på många skolor under min yrkesverksamma tid och Upplands-Brogymnasiet är den lugnaste och tryggaste skolan jag någonsin jobbat på, säger Dan Sundblad, rektor för Upplands-Brogymnasiet.

Här finns:

- Åtta nationella program.
- Nationell idrottsutbildning i golf.
- Fyra lokala idrottsutbildningar (handboll, fotboll, innebandy, basket).
- Medieprofil och musikprofil.

Eleven går ett av de åtta programmen tillsammans parallellt med en idrottsutbildning eller profil.

– Vi jobbar nära idrottsföreningarna här i kommunen. För de elever som är idrottsintresserade är det viktigt att kunna kombinera studier med idrottsutövande, utan att för den delen behöva resa över halva Stockholms län, säger Dan Sundblad.

Utöver det aktiva idrottslivet på UBG finns en rad olika elevföreningar att engagera sig i. Skolans elevkår arbetar aktivt för att öka alla elevers känsla av tillhörighet och gemenskap. Det finns också hälsoklubb, anti-drogförening, filmklubb, körsång och mycket annat.

– För att eleverna ska trivas på riktigt är det viktigt att de känner sig delaktiga. Deras engagemang skvallrar om att så är fallet, vilket är oerhört glädjande. Eleverna stöttar varandra och är rädda om varandra och sin skola. Vi hoppas att ännu fler får möjlighet att uppleva den gemenskap vi känner här. Varmt välkomna till UBG! avslutar Dan Sundblad.

Fakta: Digital gymnasiemässa
25-27 november 2021 pågår den digitala gymnasiemässan – dygnet runt! Du hittar information om fler än 100 gymnasieskolor i Stockholms län. Du kan chatta med elever, representanter för skolorna och studie- och yrkesvägledare under följande tider:
25-26 november: 8.30-17.00
27 november: 9.00-16.00
www.gymnasiemassan.nu

Öppet hus på Upplands-Brogymnasiet
Spana in lokalerna och ställ dina frågor till elever och lärare på plats.
Onsdag 1 december 2021 klockan 18-19:30
Tisdag 1 februari 2022 klockan 18-19:30
www.upplands-bro.se/ubg

Relaterade nyheter

  • 25 NOV 2021
    Upplands-Brogymnasiet är med på den digitala gymnasiemässan 25-27 november. Massa info i montern och du kan ställa frågor direkt i chatten till våra studie- och yrkesvägledare!
  • 19 NOV 2021
    Hur långt har arbetet med Agenda 2030 kommit? Varför går det så långsamt när alla vet vad som behöver göras? Varför tar ingen av världens ledare en riktig ledartröja och styr arbetet? Frågorna haglade när kommundirektör Ida Texell...
  • 11 NOV 2021
    Onsdagen den 1 december har vi öppet hus på Upplands-Brogymnasiet mellan kl. 18 och 19.30. Välkommen att titta på våra lokaler, träffa elever och personal och ställa dina frågor på plats. Rektor Dan Sundblad håller även en kort information...
Upp