19NOV2021

Företagsbesök på Swedish Neutral i Brunna

Under torsdagen besökte Upplands-Bro kommuns näringslivschef Katarina Barter och fastighetschef Frank Renebo familjeägda Swedish Neutral, i Brunna.

Swedish Neutral är ett familjeföretag som drivs av bröderna Niklas och Andreas Winter från Kungsängen. Idag läser Niklas Winter på distans på Harvard, bolaget har fått ta emot Edison Award 2021, ett pris uppkallat efter Thomas Edison och delas ut till de mest innovativa produkter, tjänster och affärsledare sedan 1987.

Swedish Neutral grundades 1987 av Niklas och Andreas pappa, Klaus Winter och för tio år sedan påbörjades ett generationsskifte, Fem år senare tog båda bröderna över verksamheten.

Swedish Neutral tillverkar och testar teknik och produkter för ett komplett skyddssystem för kraftledningssystem. Enligt Niklas Winter förhindrar systemet bränder som orsakas av att en kraftledning ramlar på marken, vilket i sin tur leder till enorma koldioxidutsläpp.

Swedish Neutral levererar till en stor del av världen - Australien, Indien, USA, Ryssland och en stor del av Europa. Upplands-Bro företaget som idag har tio anställda tog fasta på att agera lokalt men tänka globalt, ett budskap som de en gång såg på en digital skylt i Kungsängen.

– Vi säger inte att vi är från Sverige. Vi säger att vi är från Kungsängen säger bröderna Winter i mun på varandra.

Relaterade nyheter

  • 24 MAJ 2022
    Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Årets utmärkelse gick till konferensanläggningen Happy ...
  • 17 MAJ 2022
    Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Här kan du läsa om de nominerade företagen. Vinnaren utses...
  • 11 MAJ 2022
    Ukrainare som anlänt till Upplands-Bro kommun och söker jobb bjuds in till Näringslivsdagen på Bro Park den 18:e maj kl. 13-15. Se information på ukrainska längre ner.
Upp