11NOV2021

Här är 2020 års mottagare av kommunens interna miljöstipendium

För att tålmodigt och frekvent skapa förbättringar inom kommunen, som gynnar både människor och miljö, får Johan Björklind Möllegård, kommunekolog, 2020 års interna miljöstipendium. Han tog emot priset på onsdagens möte i kommunfullmäktige.

SE FILMEN:
Han har hela kommunen som arbetsplats

Kommunens interna miljöstipendium delas ut sedan 2017 för att uppmärksamma insatser för en god miljö i kommunens verksamheter.

I år är det kommunekologen Johan Björklind Möllegård som får ta emot utmärkelsen, vilket han gjorde på kommunfullmäktiges sammanträde den 10 november.

Motiveringen lyder:

”Johan Björklind Möllegård har tålmodigt och frekvent åstadkommit förbättringar inom kommunen som inte bara gynnar miljön i stort utan även många invånare. Johans engagemang och kunskap i frågorna ger dessutom ringar på vattnet och därmed ökar kunskapen i miljöfrågan som del av kommunens hållbara utveckling även hos andra verksamheter i kommunen.”

Grattis till priset! Hur känns det?

– Jättekul! Jag blev faktiskt oväntad glad av priset. Det är kul att få chansen att visa upp lite av det jag håller på med, sa Johan Björklind Möllegård efteråt.

Prissumman är på 10 000 kronor och ska användas till vidareutbildning inom miljöområdet eller andra miljöfrämjande åtgärder inom kommunens verksamheter.

Två män och text som säger Bättre Tillsammans.

Lyssna!

Ett projekt som Johan Björklind Möllegård har arbetat med den senaste tiden är Commonplay – att skapa lekytor med enkla medel. Hör mer om det i avsnitt 23 av kommunens podd Bättre tillsammans.

Bättre tillsammans finns där poddar finns. Lyssna direkt här.

Porträtt av man.

Johan Björklind Möllegård, kommunekolog, är 2020 års mottagare av kommunens interna miljöstipendium.

Relaterade nyheter

Upp