20OKT2021

Kommundirektör Ida Texell talar på Ledarskap & Säkerhet 22 oktober

Ledaren och ledarskapet i förändring är temat när Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun, talar på Folk & Försvars konferens Ledarskap & Säkerhet, fredag 22 oktober.

  • – För mig är offentlig sektor grunden för mänskliga rättigheter, mänsklig värdighet och ett samhälle som är hållbart, säger Ida Texell. Att leda för framtidens offentliga sektor bygger på ett modigt ledarskap som har förmågan att förstå att vårt agerande är en produkt av vårt planerande och vårt planerande är en produkt av vår förmåga att förutse. Eller mer exakt vår perception om vad det är vi förutser. Men för framtiden behöver fokus riktas mot att förstå skeenden vilket kan betraktas som inverteringen av att förutse skeenden.

Folk och Försvar, den oberoende plattformen för debatt och diskussion om frågor som berör försvar och säkerhet, totalförsvar och krisberedskap, arrangerar fredagen den 22 oktober årets heldagsseminarium Ledarskap & Säkerhet.

I seminariet deltar bland annat ett antal unga ledare från bland annat de utrikespolitiska föreningarna, Europeiska ungdomsparlamentet, Svenska FN-förbundet och LSU- Sveriges ungdomsorganisationer.

På seminariet talar bland annat också ambassadör Lars Wahlund, UD och insatschef, generallöjtnant Michael Claesson, Försvarsmakten.

Relaterade nyheter

  • 8 DEC 2021
    Kommuners och regioners krisberedskap i kölvattnet av pandemin, är temat på SKRs erfarenhetskonferens den 14-15 december. –Kommuners och regioners roll för en effektiv krishantering är både viktigare och mer central än på decennier,...
  • 8 DEC 2021
    Den 1 december började Beatrice Porshage som näringslivsutvecklare i Upplands-Bro kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som rådgivare gentemot privat- och företagskunder på Handelsbanken i Upplands-Bro och bor i Kungsängen. –...
  • 6 DEC 2021
    Lördag 11 december blir det pysselverkstad i Bro bibliotek för alla barn. Kom och skapa julprydnader och häng sedan upp dem i den stora julgranen på torget. Det blir samtidigt grillning och fika på torget för alla
Upp