14OKT2021

Tät samverkan med kommun och polis för att hantera skadegörelse

Natten till tisdagen krossades fönsterrutor i Faruk Yildiz grillbar, i Bro centrum. Natten till onsdagen upprepades händelsen. Totalt är tre fönsterrutor förstörda på butikslokalen han flyttade in i för sex veckor sedan.

-Jag har polisanmält, det måste man göra, säger Faruk Yildiz.

Under onsdagen hade Upplands-Bro kommun och polisen flera möten med Faruk Yildiz om det som hänt.

Upplands-Bro Hus har skickat glasmästare för att byta ut de trasiga rutorna och se över alternativa lösningar för de stora fönsterrutorna. Det kan till exempel handla om förstärkta glas eller olika slags jalusier.

-De väktare som normalt är i tjänst här kommer från nu att rondera extra i det här området, säger Camilla Stark, enhetschef Trygghet och prevention, Upplands-Bro kommun.

-Vi har en kamera uppsatt i närheten och kommer nu att analysera materialet från båda tillfällena, säger Magnus Nilsson, kommunpolisen i Upplands-Bro och Järfälla. Vi tar förstås tacksamt emot tips från allmänheten om skadegörelsen.

Relaterade nyheter

  • 25 OKT 2021
    Sedan en längre tid tillbaka arbetar Upplands-Bro kraftfullt med att skapa en säker och trygg kommun. I september 2019 påbörjade säkerhetsföretaget Rapid ett bevakningsuppdrag från Upplands-Bro kommun och Upplands-Brohus. Väktarna...
  • 25 OKT 2021
    – Jag precis har tagit del av tingsrättens dom och konstaterar att man inte har funnit att Kungsängenbolaget har kunnat påvisa några omständigheter för att fastighetsöverlåtelseavtalet är oskäligt, det lämnas utan avseende, säger Ida...
  • 21 OKT 2021
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
Upp