9OKT2021

Välbesökt Trygghets- och krisberedskapsdag

Under lördagen arrangerade Upplands-Bro kommun årets Trygghets- och krisberedskapsdag. Intresset från förbipasserande var stort och flera barn tog tillfället i akt att prova polisyrket.

Flera personer står bredvid varandra på bilden. I bakgrunden skymtas två brandbilar. De flesta personerna har svarta kläder på sig. Ytterligare några har polisuniform, en person är brandman.

Flera olika aktörer fanns på plats under Trygghets- och krisberedskapsdagen. Här se vi poliser, brandmän och representanter för Upplands-Bro kommun. Foto: Upplands-Bro kommun

Fältare, representanter från fritidsgårdarna, kontaktcenter, trygghets- och säkerhetsavdelningen och kommunikationsenheten deltog under lördagen och diskuterade frågor om trygghet och beredskap med nyfikna invånare. Utöver representanterna från kommunen fanns även Polisen, Brandkåren Attunda, Frivilliga Resursgruppen (FRG), Grannstödsbilen och bevakningsbolaget Rapid på plats.

Under förmiddagen fanns möjlighet att diskutera och få fördjupad kunskap inom trygghet och krisberedskap i Kungsängen, under eftermiddagen fanns samma möjlighet för boende och besökare i Bro.

Utöver möjligheten att diskutera trygghet och utveckling provade också flera barn att sitta i polisbilen och starta blåljusen. Andra tittade in i en brandbils inre och fick veta mer om hur brandkåren arbetar. Hos Frivilliga resursgruppen kunde besökarna se vad som bör finnas i den krislåda alla bör ha hemma. Är du nyfiken på hur du ska fylla din låda? Här kan du få några tips.

Relaterade nyheter

  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
  • 21 JUN 2022
    Bättre Tillsammans är namnet på kommunens egen podd om hållbarhet. I sommar ändrar avsnitten form och fokuserar på personliga berättelser. Samtalsledare blir Shacke Elmi, uppväxt i Bro och tidigare fältassistent i kommunen. Han...
Upp