6OKT2021

Podd: Commonplay – att skapa lekytor med enkla medel

Hur lite krävs för att förändra en plats utomhus, så att den går från att vara en yta som folk passerar, till att bli något mer? En plats man vill stanna till vid, kanske leka på? Går det att göra hållbart?

Avsnittsbild. podden Bättre Tillsammans. Två män i skogmiljö.

Linus Fredriksson från Topia landskapsarkitekter och Johan Björklind Möllegård, kommunekolog.

I avsnitt 23 av kommunens podd Bättre Tillsammans - hållbart helt enkelt, hör du kommunekolog Johan Björklind Möllegård och landskapsarkitekt Linus Fredriksson från Topia landskapsarkitekter berätta om Commonplay.

Ett projekt som finansieras av ArkDes och genomförs i samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Lyssna här

Bättre Tillsammans kan lyssna på via de flesta poddplattformar, som Acast, Spotify, Podcaster med flera.

Relaterade nyheter

  • 28 JAN 2022
    Ett mycket gott företagsklimat, högt betyg för bra bemötande av kommunens tjänstepersoner och hela 78,6 procent av eleverna i årskurs 9 som är nöjda med sin skola. Det är några av höjdpunkterna för Upplands-Bro kommun i Sveriges Kommuner...
  • 27 JAN 2022
    Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.
  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
Upp