30SEP2021

Stark arbetsmarknad i Upplands-Bro – trots pandemieffekt

I Upplands-Bro kommun hade fler arbete under första halvåret 2021, jämfört med året före. Upplands-Bro kommun har bäst resultat av alla Stockholmskommuner och hamnar på plats sju i Sverige i SCBs mätning av utvecklingen av arbetsmarknaden. Främst har antalet anställda ökat inom transport och magasinering.

Under perioden januari till juni i år hade 13 754 av invånarna i Upplands-Bro kommun en anställning. Jämfört med 2020 är det 252 fler, en ökning med 1,9 procent.

Av Sveriges 290 kommuner är det endast 92 som ökat under första halvåret i år. De främsta faktorerna bakom utvecklingen är kommunernas geografiska läge samt näringslivsstruktur, uppger SCB. Upplands-Bro har den mest positiva utvecklingen i Stockholms län, medan Sigtuna har haft den största nedgången (-2,7%).

– Det är mycket glädjande att fler invånare i Upplands-Bro kommun har arbete, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Upplands-Bros geografiska läge är en stark fördel, liksom näringslivsstrukturen. Att fler får arbete här är ett tydligt kvitto på det långsiktiga och målmedvetna arbete som vi bedriver på synlighet, ett bra företagsklimat och arbetslinjen.

Inom transport- och magasineringsbranschen har antalet anställda ökat i Upplands-Bro. Under januari till juni anställde branschen sammanlagt 1 036 personer. Det är 85 personer fler än året före (+9 procent).

– Det är goda nyheter och en stark drivkraft för att fortsätta vårt intensiva arbete för ett bra företagsklimat, säger Katarina Barter, näringslivschef. Fler arbetstillfällen i Upplands-Bro är avgörande för att kommunen kan expandera.

Relaterade nyheter

  • 25 OKT 2021
    Sedan en längre tid tillbaka arbetar Upplands-Bro kraftfullt med att skapa en säker och trygg kommun. I september 2019 påbörjade säkerhetsföretaget Rapid ett bevakningsuppdrag från Upplands-Bro kommun och Upplands-Brohus. Väktarna...
  • 25 OKT 2021
    – Jag precis har tagit del av tingsrättens dom och konstaterar att man inte har funnit att Kungsängenbolaget har kunnat påvisa några omständigheter för att fastighetsöverlåtelseavtalet är oskäligt, det lämnas utan avseende, säger Ida...
  • 21 OKT 2021
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
Upp