30SEP2021

Stark arbetsmarknad i Upplands-Bro – trots pandemieffekt

I Upplands-Bro kommun hade fler arbete under första halvåret 2021, jämfört med året före. Upplands-Bro kommun har bäst resultat av alla Stockholmskommuner och hamnar på plats sju i Sverige i SCBs mätning av utvecklingen av arbetsmarknaden. Främst har antalet anställda ökat inom transport och magasinering.

Under perioden januari till juni i år hade 13 754 av invånarna i Upplands-Bro kommun en anställning. Jämfört med 2020 är det 252 fler, en ökning med 1,9 procent.

Av Sveriges 290 kommuner är det endast 92 som ökat under första halvåret i år. De främsta faktorerna bakom utvecklingen är kommunernas geografiska läge samt näringslivsstruktur, uppger SCB. Upplands-Bro har den mest positiva utvecklingen i Stockholms län, medan Sigtuna har haft den största nedgången (-2,7%).

– Det är mycket glädjande att fler invånare i Upplands-Bro kommun har arbete, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Upplands-Bros geografiska läge är en stark fördel, liksom näringslivsstrukturen. Att fler får arbete här är ett tydligt kvitto på det långsiktiga och målmedvetna arbete som vi bedriver på synlighet, ett bra företagsklimat och arbetslinjen.

Inom transport- och magasineringsbranschen har antalet anställda ökat i Upplands-Bro. Under januari till juni anställde branschen sammanlagt 1 036 personer. Det är 85 personer fler än året före (+9 procent).

– Det är goda nyheter och en stark drivkraft för att fortsätta vårt intensiva arbete för ett bra företagsklimat, säger Katarina Barter, näringslivschef. Fler arbetstillfällen i Upplands-Bro är avgörande för att kommunen kan expandera.

Relaterade nyheter

  • 18 MAJ 2022
    Upplands-Bro kommun erbjuder familjerådgivning, riktat till par, som en del i den kommunala servicen. Man kan också få hjälp i sin relation till vuxna barn. De rådgivande samtalen är subventionerade, det första mötet är gratis och...
  • 18 MAJ 2022
    För ett år sedan skrev cykelentusiasten Melvin Johansson ett brev till kommunen och frågade om hjälp med att bygga en dirtcykelbana bakom Lillsjöskolan i Kungsängen. På tisdagen invigdes banan av Kultur- och fritidsnämndens ordförande...
  • 18 MAJ 2022
    Upplands-Bro kommun ska utreda möjligheten att utveckla Kungsängens IP med utökade möjligheter till idrott, fritidsaktiviteter och som mötesplats. Tillsammans med Svenska Fotbollförbundet (SvFF) och Hemsö fastighets AB avser Upplands-Bro...
Upp