13SEP2021

Uppstart Upplands-Bro – rivstart för näringslivsarbetet

Under måndagen var det premiärmöte för ett trygghetsnätverk, för verksamhetsområdet Brunna – en av flera nystartade arenor inom näringslivsarbetet i Upplands-Bro kommun.

-I Upplands-Bro kraftsamlar vi för att skapa bättre förutsättningar för vårt näringsliv. Näringslivsklimatet har självklart påverkats av den pågående pandemin, säger näringslivschef Katarina Barter. Just därför känns det bra att vi nu är igång och kan börja arbeta kraftfullt tillsammans. Trygghetsfrågan är något vi tar på stort allvar och nu gäller det att hitta lösningar tillsammans så att vårt näringslivsklimat kan bli bättre.

Flertalet företrädare för företag, organisationer och kommunen samlades i kommunhuset för att prata trygghetsfrågor. Mötet är en del av Uppstart Upplands-Bro – en ny satsning för näringslivsklimatet som inletts i kommunen. Hållbarhetsnätverket är ytterligare en arena som är under uppstart.

Utöver flera nya mötesplatser är ett av målen att näringslivsavdelningen, i samarbete med kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M), fram till årsskiftet ska ha genomfört över 100 företagsbesök.

-Vårt näringsliv lägger grunden för ett starkt och hållbart samhälle. Vi behöver kraftsamla och vidta åtgärder för ett ännu bättre näringslivsklimat. Vi behöver också fortsätta lyssna in våra företagares behov och hitta nya lösningar tillsammans. Det är oerhört givande att komma ut och på plats få diskutera de näringslivsfrågor som ligger våra företagare mest varmt om hjärtat. Det är med en nära kontakt och god dialog som vi kan utveckla företagsklimatet, säger Fredrik Kjos (M) kommunstyrelsens ordförande.

Ytterligare ett mål är att samtliga närmare 2 500 företag i kommunen kommer att få ett samtal från näringslivsavdelningen under hösten, för att lyssna in företagens behov samt informera om de mötesplatser och arbetet som görs.

Relaterade nyheter

  • 24 SEP 2021
    Under det senaste året har en rad insatser riktats mot Råby i Bro för att öppna upp och tillgängliggöra park- och naturområden. Det senaste tillskottet finns i skogen bakom Stjärnparken där nya samlingsplatser skapats för ett förbättrat...
  • 24 SEP 2021
    Nyheter från kommunen landar i helgen i Upplands-Brobornas brevlådor, i en bilaga som delas ut med lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Läs om satsningarna på näringslivet, aktuella byggplaner och om den fullmatade kulturhösten. Bland...
  • 23 SEP 2021
    Hur kan en utomhusyta som vuxna knappt ser förvandlas till att bli en plats att stanna till vid, leka vid och använda? Svaret är enkelt. Genom att se världen genom barnens ögon. Detta testas nu i Upplands-Bro.   
Upp