9SEP2021

Tillståndsguiden – ett enklare sätt att söka tillstånd och tillsyn från kommunen

Tillståndsguiden på Upplands-Bro kommuns webbplats ska underlätta vardagen för de företagare som behöver söka tillstånd från kommunen.

-Upplands-Bro kommun arbetar för en riktigt god service till företagen, säger näringslivschef Katarina Barter. Tidigare har informationen om tillstånd funnits utspridd på olika delar av webben. Nu finns den samlad per tillståndsprocess.

I tillståndsguiden ges handledning i vad du behöver tänka på när du ska ansöka om till exempel bygglov, starta en miljöfarlig verksamhet, använda en offentlig plats eller söka tillstånd för skyltar och ljusanordningar.

Här ges också stöd i vad som behöver förberedas innan ansökan skickas in, man kan även följa vad som händer när ansökan har skickats in och se vad kommunen tittar på.

Tillståndsguiden kommer att byggas ut med fler lov och tillstånd efterhand.

Relaterade nyheter

  • 24 SEP 2021
    Under det senaste året har en rad insatser riktats mot Råby i Bro för att öppna upp och tillgängliggöra park- och naturområden. Det senaste tillskottet finns i skogen bakom Stjärnparken där nya samlingsplatser skapats för ett förbättrat...
  • 24 SEP 2021
    Nyheter från kommunen landar i helgen i Upplands-Brobornas brevlådor, i en bilaga som delas ut med lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Läs om satsningarna på näringslivet, aktuella byggplaner och om den fullmatade kulturhösten. Bland...
  • 23 SEP 2021
    Hur kan en utomhusyta som vuxna knappt ser förvandlas till att bli en plats att stanna till vid, leka vid och använda? Svaret är enkelt. Genom att se världen genom barnens ögon. Detta testas nu i Upplands-Bro.   
Upp