2SEP2021

Mobil vaccination på Upplands-Brogymnasiet

Under torsdagen den 2 september premiärbesökte vaccinationsbussen från Mobila Doktorn Upplands-Brogymnasiet. Där kunde elever äldre än 16 år enkelt vaccinera sig, antingen mellan lektioner men även under lektionstid.

Två kvinnor och en man står framför en vit skåpbil.

Pia Sjöborg, skolsköterska på Upplands-Brogymnasiet, Emma Selfvén, VD Mobila Doktorn och Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Upplands-Bro kommun

Under sommaren har en vaccinationsbuss som drivs av Mobila Doktorn funnit på plats i Upplands-Bro kommun, två dagar i Kungsängen, två dagar i Bro. Mottagandet av möjligheten att vaccineras i närheten av hem eller arbete har varit positiv. Under några torsdagar framöver kommer bussen att istället befinna sig vid Upplands-Brogymnasiet och där erbjuda drop-in för ungdomar som vill vaccinera sig.

 • - Att möta ungdomar där de befinner sig är en mycket viktigt för att öka andelen som väljer att vaccinera sig. Att vaccinationsbussen nu ger fler ungdomar möjlighet att på ett enkelt sätt vaccinera sig och ta ansvar för samhället är vi mycket glada över, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande som besökte den mobila vaccinationen under torsdagen.

Inför vaccinationen fylls en hälsodeklaration i. Information om vaccination finns också på flera olika språk.

Upplands-Brogymnasiets elever ges möjlighet att vaccinera sig under raster och håltimmar, men under den första torsdagen ges också möjlighet att besöka vaccinationsbussen under lektionstid då eleverna kommer klassvis.

- Det är viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig, det krävs för att pandemins effekter ska avta. Vi jobbar med motiverande arbete för att få de elever som kanske är rädda för vaccinationen att våga. Möjligheten att vaccineras under skoltid tror vi starkt kommer att bidra till att fler ungdomar väljer att vaccinera sig, säger Pia Sjöborg, skolsköterska på Upplands-Brogymnasiet.

 • Under den första timmen vaccinerades 22 elever.

  Vaccinationsbussen finns vid Upplands-Brogymnasiet även nästa torsdag, 9 september, från klockan 9.00 tills skolan slutar för dagen.

Relaterade nyheter

 • 28 JAN 2022
  Ett mycket gott företagsklimat, högt betyg för bra bemötande av kommunens tjänstepersoner och hela 78,6 procent av eleverna i årskurs 9 som är nöjda med sin skola. Det är några av höjdpunkterna för Upplands-Bro kommun i Sveriges Kommuner...
 • 27 JAN 2022
  Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.
 • 17 JAN 2022
  Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
Upp