28AUG2021

Dags för årets konstrunda i Upplands-Bro

Målningar, skulpturer, textil och mer därtill. 64 konstnärer och konsthantverkare deltar i årets konstrunda i Upplands-Bro. Från lördag 28 augusti kan du se verk från varje deltagare i en gemensam presentationsutställning i konsthallen i Kungsängen. Själva konstrundan går av stapeln helgen 4-5 september.

En kvinna och  en man framför en tavlevägg.

Tina Närefors från föreningen Konstformer och Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Konstrundan i Upplands-Bro är en årlig tradition som nu firar 15 år. I årets omgång ställer 64 lokala konstnärer och konsthantverkare ut på 22 platser runt om i kommunen.

– Det är fantastiskt att vi har möjlighet att uppleva konst runt knuten, de flesta har gång- eller cykelavstånd till någon av platserna. Konstrundan visar också vilken makalös kraft och förmåga som finns här i kommunen och allt görs med ideella krafter, sa Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande vid öppnandet av presentationsutställningen.

Den visas i konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen från lördag 28 augusti fram till 11 september.

Bakom konstrundan står som vanligt föreningen Konstformer.

– Konstrundan är viktig för den ger alla lokala konstnärer och konsthantverkare en chans att synas, även om man är nybörjare. Det är här man börjar, säger Tina Närefors, engagerad i föreningen.

Se filmen: Fredrik Kjos vid presentationsutställningen i konsthallen.

Upplev konstrundan

Konstrundan är öppen 4-5 september klockan 11-17.

Kartfolder med alla 22 utställningsplatser finns att hämta i konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen, i kommunhuset samt på kommunens bibliotek.

Läs mer om konstrundan hos föreningen Konstformer.

Konsthallens öppettider

Måndag-torsdag: klockan 10-19

Fredag-söndag: klockan 11-15

Presentationsutställningen visas 28 augusti-11 september.

Relaterade nyheter

  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
  • 20 AUG 2021
    Under den gångna veckan har barn och unga fått möjligheten att använda sin kreativitet i Stjärnparken, i Bro. Detta tack vare en ny konstworkshop, Ungdomarnas Konstklubb (UKK).
  • 18 AUG 2021
    Måndag 23 augusti ska det avgöras vem som vinner riksfinalen av årets Funkisfestival. I Upplands-Bro håller vi alla tummar för Ella, vår vinnare i den lokala tävlingen.
Upp