6AUG2021

Många besökare till sommaraktiviteter i Bro

Flera fredagar under sommaren har aktiviteter ordnats på Bro torg eller i Stjärnparken. Boende i alla åldrar har deltagit i tävlingar, spelat spel, druckit kaffe och umgåtts. ”Många är glada över mer liv och rörelse här”, säger Nassim Nyholm, delprojektledare för Omdaning Bro. Fredag 13 augusti är det dags för festlig avslutning.

Två kvinnor på ett torg med mycket folk.

Nassim Nyholm, delprojektledare för Omdaning Bro och Ayelen Dojorti, projektledare för Ung kraft Bro, båda engagerade i Sommar i Bro.

Solen skiner och på torget pågår bågskytte, gladiatorutmaningar, schack och samtal Brobor emellan.

Sommar i Bro är en del av kommunens satsning Omdaning Bro, som handlar om en långsiktig och hållbar utveckling av området.

För sjätte fredagen denna sommar ordnas aktiviteter för invånare i alla åldrar.

– Det är många som har uppskattat aktiviteterna och gemenskapen. Flera av besökarna återkommer varje tillfälle och det blir fler varje gång. Många är glada över mer liv och rörelse här, säger Nassim Nyholm, delprojektledare för Omdaning Bro.

Aktiviteterna genomförs i samarbete med kommunens unga sommarjobbare i Ung kraft Bro, ett koncept som drivs gemensamt av kommunen, Bro utveckling och bostadsbolagen Upplands-Brohus och Hembla.

Förutom att måla om staket, fräscha upp tvättstugor och annat så står ungdomarna bakom planeringen av varje aktivitetstillfälle. Upplägget är att det ska finnas något för alla, barn, vuxna, äldre. Vill man inte delta i lekar kan man dricka en kopp kaffe och fika.

Många vill tycka till

Vid varje Sommar i Bro-aktivitet har besökarna haft möjlighet att svara på frågor om hur de skulle önska att Bro utvecklas de närmsta tio åren. Det är många som har tagit chansen att göra sin röst hörd. Frågorna handlar om vad man gillar idag och om det är något man saknar. Svaren kommer att sammanställas och användas som input i det fortsatta arbetet inom Omdaning Bro.

– Det har varit väldigt värdefullt att få träffa och prata med så många boende om Bro under hela sommaren. Nu hoppas vi att många kommer fredagen 13 augusti. Då är vi i Stjärnparken och det blir extra festligt, eftersom det är sista tillfället, säger Nassim Nyholm.

Nästa tillfälle: Fredag 13 augusti

När? Klockan 11.00-14.45

Var? Stjärnparken i Bro

Vad? Tivolispel och hoppborg för barnen! Prova på tjurridning, bowling eller för de vuxna, bingospel. Vi bjuder på fika!

Relaterade nyheter

  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
  • 14 JAN 2022
    Med vaken blick söker de av allt de ser genom bilrutan. De känner varje område i Upplands-Bro kommun precis lika bra som de känner varandra. I tio år har KG Sjöblom och Tomas Arvén rattat Grannstödsbilen i Upplands-Bro kommun ihop....
  • 13 JAN 2022
    Upplands-Bro kommun har den senaste tiden fått in flera synpunkter och flera goda förslag på kommunens ordningsföreskrifter, som bland annat reglerar fyrverkerier på offentlig plats.
Upp