2AUG2021

Upplands-Bro kommun hissar regnbågsflaggan

För att visa stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan under vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.

Regnbågsflagga pridefestival

I enlighet med kommunens flaggpolicy hissas regnbågsflaggan vid två tillfällen under året. Dels den 17 maj då den internationella HBTQ-dagen firas, och dels i anslutning till Stockholm Pride, som i år arrangeras 2-8 augusti.

Regnbågsflaggan skapades i USA på 1970-talet och har blivit en global symbol för stolthet och mångfald, homosexuella, bisexuella och transpersoner, respekt för medmänniskor och tolerans.

Relaterade nyheter

  • 28 JAN 2022
    Ett mycket gott företagsklimat, högt betyg för bra bemötande av kommunens tjänstepersoner och hela 78,6 procent av eleverna i årskurs 9 som är nöjda med sin skola. Det är några av höjdpunkterna för Upplands-Bro kommun i Sveriges Kommuner...
  • 27 JAN 2022
    Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.
  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
Upp