26JUL2021

Nomineringsdags till Årets anhörigkommun

Vet du någon verksamhet i Upplands-Bro kommun som har gjort en speciell insats, som på ett tydligt sätt gynnar anhöriga? Där det också finns en tydlig funktion, eller tjänst för stöd till anhöriga – exempelvis en anhörigkonsulent. Om resurserna till stödet inte har minskat de senaste två åren och omfattar anhöriga till såväl äldre som yngre – då är det en kandidat för Årets anhörigkommun.

Utmärkelsen Årets anhörigkommun är nyinstiftat av Anhörigas Riksförbund för att uppmärksamma en kommun som gjort väsentliga insatser för anhöriga. Priset ska i sin tur leda till att kommunerna sporras att förbättra sina insatser, och ge förutsättningar att sprida goda exempel.

Kandidater till priset kan nomineras av förbundsstyrelse, lokalföreningar och enskilda medlemmar. Även kommunerna själva har rätt att nominera sina kandidater.

Vinnaren utses av en jury på fem personer – ledamöter från förbundsstyrelsen, lokalföreningarna och förbundets organisationsombudsman.

Nomineringar med tydlig motivering e-postas till info@anhorigasriksforbund.se. Det går även bra att posta till kansliet: Anhörigas Riksförbund, Härdgatan 23, 432 32, Varberg.

Sista anmälningsdag är den 20 september 2021.

Priset delas ut vid Anhörigriksdagen som sker digitalt 9-10 november.

Relaterade nyheter

  • 28 JAN 2022
    Ett mycket gott företagsklimat, högt betyg för bra bemötande av kommunens tjänstepersoner och hela 78,6 procent av eleverna i årskurs 9 som är nöjda med sin skola. Det är några av höjdpunkterna för Upplands-Bro kommun i Sveriges Kommuner...
  • 28 JAN 2022
    Upplands-Bro kommun har ett starkt näringsliv med nära 3000 registrerade företag. Under 2021 genomförde Upplands-Bro kommun över 100 företagsbesök, fler besök än under både 2020 och 2019 tillsammans. Den ökade dialogen med näringslivet...
  • 27 JAN 2022
    Torsdagen den 27 januari är det hemtjänstens dag i Sverige. En dag då den viktiga hemtjänsten uppmärksammas på olika vis runt om i landet. Vad kan vara bättre än att presentera några av de hjältar som arbetar inom hemtjänsten i Upplands-Bro...
Upp