26JUL2021

Nomineringsdags till Årets anhörigkommun

Vet du någon verksamhet i Upplands-Bro kommun som har gjort en speciell insats, som på ett tydligt sätt gynnar anhöriga? Där det också finns en tydlig funktion, eller tjänst för stöd till anhöriga – exempelvis en anhörigkonsulent. Om resurserna till stödet inte har minskat de senaste två åren och omfattar anhöriga till såväl äldre som yngre – då är det en kandidat för Årets anhörigkommun.

Utmärkelsen Årets anhörigkommun är nyinstiftat av Anhörigas Riksförbund för att uppmärksamma en kommun som gjort väsentliga insatser för anhöriga. Priset ska i sin tur leda till att kommunerna sporras att förbättra sina insatser, och ge förutsättningar att sprida goda exempel.

Kandidater till priset kan nomineras av förbundsstyrelse, lokalföreningar och enskilda medlemmar. Även kommunerna själva har rätt att nominera sina kandidater.

Vinnaren utses av en jury på fem personer – ledamöter från förbundsstyrelsen, lokalföreningarna och förbundets organisationsombudsman.

Nomineringar med tydlig motivering e-postas till info@anhorigasriksforbund.se. Det går även bra att posta till kansliet: Anhörigas Riksförbund, Härdgatan 23, 432 32, Varberg.

Sista anmälningsdag är den 20 september 2021.

Priset delas ut vid Anhörigriksdagen som sker digitalt 9-10 november.

Relaterade nyheter

  • 27 SEP 2021
    Varje år genomförs den nationella kampanjen Krisberedskapsveckan, i år sker det 27 september till 3 oktober. Den provocerande rubriken till trots – hur redo är just du att möta en kris? Här kan du läsa mer om hur du stärker din egen...
  • 24 SEP 2021
    Under det senaste året har en rad insatser riktats mot Råby i Bro för att öppna upp och tillgängliggöra park- och naturområden. Det senaste tillskottet finns i skogen bakom Stjärnparken där nya samlingsplatser skapats för ett förbättrat...
  • 24 SEP 2021
    Nyheter från kommunen landar i helgen i Upplands-Brobornas brevlådor, i en bilaga som delas ut med lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Läs om satsningarna på näringslivet, aktuella byggplaner och om den fullmatade kulturhösten. Bland...
Upp