7JUL2021

Ta bilen till Lillsjön? Kolla lediga P-platser innan!

Varma sommardagar fylls parkeringsplatsen vid Lillsjön snabbt av badgästernas bilar. Av säkerhetsskäl får man aldrig blockera framkomligheten. Du kan se hur många lediga p-platser som finns – redan innan du beger dig hemifrån.

Flygbild Lillsjö badplats

När solen gassar är vi många som vill ta ett dopp och strandbadet vid Lillsjön i Kungsängen är mycket populärt.

På kommunens informationssida om Lillsjön kan du se aktuell status på parkeringsplatsen, alltså hur många lediga parkeringsplatser som finns tillgängliga. Informationen uppdateras automatiskt varje gång en bil passerar.

Lediga parkeringar vid Lillsjö badplats

Är det få platser lediga? Cykla eller promenera i stället, om du har möjlighet. Eller välj en annan badplats den här gången.

Informationen om lediga p-platser finns även på en informationstavla vid sidan av vägen vid infarten till Lillsjö badplats.

Tänk på!

Parkera aldrig på ett sätt så att du blockerar för räddningstjänsten att komma fram till badplatsen. Det är stora fordon, de behöver mer plats än en vanlig bil.

Varje minut i missad framkörning vid ett drunkningstillbud kan vara skillnaden mellan liv och död.

Några tips:

 • Parkera aldrig i vägrenen på smala vägar
 • Parkera aldrig framför vägbommar
 • Följ badplatsens skyltar om parkering och räddningsvägar.

Relaterade nyheter

 • 21 OKT 2021
  Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
 • 28 SEP 2021
  Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
 • 3 SEP 2021
  Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
Upp