7JUL2021

Ta bilen till Lillsjön? Kolla lediga P-platser innan!

Varma sommardagar fylls parkeringsplatsen vid Lillsjön snabbt av badgästernas bilar. Av säkerhetsskäl får man aldrig blockera framkomligheten. Du kan se hur många lediga p-platser som finns – redan innan du beger dig hemifrån.

Flygbild Lillsjö badplats

När solen gassar är vi många som vill ta ett dopp och strandbadet vid Lillsjön i Kungsängen är mycket populärt.

På kommunens informationssida om Lillsjön kan du se aktuell status på parkeringsplatsen, alltså hur många lediga parkeringsplatser som finns tillgängliga. Informationen uppdateras automatiskt varje gång en bil passerar.

Lediga parkeringar vid Lillsjö badplats

Är det få platser lediga? Cykla eller promenera i stället, om du har möjlighet. Eller välj en annan badplats den här gången.

Informationen om lediga p-platser finns även på en informationstavla vid sidan av vägen vid infarten till Lillsjö badplats.

Se film om det smarta parkeringssystemet:

Tänk på!

Parkera aldrig på ett sätt så att du blockerar för räddningstjänsten att komma fram till badplatsen. Det är stora fordon, de behöver mer plats än en vanlig bil.

Varje minut i missad framkörning vid ett drunkningstillbud kan vara skillnaden mellan liv och död.

Några tips:

 • Parkera aldrig i vägrenen på smala vägar
 • Parkera aldrig framför vägbommar
 • Följ badplatsens skyltar om parkering och räddningsvägar.

Relaterade nyheter

 • 18 AUG 2022
  I slutet av augusti och början av september arrangerar kommunen festligheter för stora och små på torgen i Bro och Kungsängen. Deltar gör föreningar, lokala företag, politiker och kommunens verksamheter. Välkommen till två dagars trevliga...
 • 10 AUG 2022
  Det har äntligen blivit dags att inviga den nya friluftsgården vid Lillsjön. Här finns nu kafé, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum. Den 20 augusti klockan 11 inviger kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy...
 • 8 AUG 2022
  I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun. Nu bjuder en av loppets sponsorer, tillsammans kommunens fritidskonsulent, tillika OS-medaljör i simning, Lars Frölander, in till ett övningsevent inför loppet. Tips om utrustning...
Upp