7JUL2021

Bad i Upplands-Bro

Sommar, sol och bad. Men var kan du bada och vad gäller vid våra badplatser?

I Upplands-Bro kommun finns många mil av såväl Mälarstrand som andra sjöar med badmöjligheter. Vid de sex badplatserna Björknäs, Frölunda, Gröna udden, Hällkana, Lillsjöbadet och Stigstorp finns olika former av bekvämligheter, i vissa fall WC, grillplatser eller kiosk. Vid Lillsjöbadet finns också en tillgänglighetsramp som underlättar för bland annat personer med rullstol.

Onsdagen den 7 juli börjar badvärdar att arbeta på Lillsjö badplats. I en unik satsning är Upplands-Bro kommun först ut att i samarbete med Fryshuset. driva ett projekt som ska leda till ökad badsäkerhet. Projektet ”Goda förebilder räddar liv” är ett pilotprojekt som syftar till att förebygga drunkningsolyckor och bidra till ökad kunskap om vattensäkerhet bland ungdomar och unga vuxna.

Badvärdar som utbildats av Svenska Livräddningssällskapet bemannar Lillsjöbadet under fem veckor, från den 7 juli till den 8 augusti. Badvärdarna är på plats onsdag till söndag, klockan 12.00 - 16.00. Deras primära uppgift är att främja och förebygga drunkning och andra olyckor på en begränsad del av badområdet. Dagar med sämre väder kommer fokus vara att informera om vattensäkerhet i området.

Vid besök på badplatserna är det viktigt att du och alla andra hjälps åt att badvakta varandra. Lämna aldrig barn att bada utan övervakning.

Det är också viktigt att se till att det finns fria vägar fram till badplatserna. Även om det kan kännas lockande att parkera i vägrenen kan det i värsta fall innebära att räddningstjänst och ambulans inte kan ta sig fram. Vid Lillsjö badplats finns en parkeringsräknare, så du redan hemifrån kan se om det finns lediga parkeringsplatser, eller om det är bättre att cykla, gå eller åka kommunalt dit.

Med gemensamt ansvar för badvaktande och parkering endast på tillåtna platser kan vi hjälpas åt. Tack för att du är ansvarsfull!

Relaterade nyheter

  • 21 OKT 2021
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
Upp