29JUN2021

Kommunens kärr blir scen för barnföreställning

I augusti framför scenkonstgruppen Arena Baubo sin interaktiva föreställning Kärrkosmos. Det är en blandning av konst och naturupplevelse och spelplatserna är två av kommunens kärr.

En grupp människor i skogen.

Katja Seitajoki (längst fram i bild) är en av grundarna av Arena Baubo, som i augusti framför Kärrkosmos i Upplands-Bro.

Kärrkosmos riktar sig främst till barn från sju år men passar alla upp till minst 100, berättar Katja Seitajoki, en av grundarna av Arena Baubo.

Gruppen har skapat olika former av konst och föreställningar med tema ”skogen” under flera år. Och det är något speciellt med just kärr, menar hon.

– Kärret är en plats som man sällan besöker. Det är vått, gyttjigt och har speciella dofter. Men naturen på våtmarker är speciell och mycket vacker. I fornnordisk folktro har våtmarker setts som något suspekt och hotfullt. Man har sett det som gränsen till den andliga och övernaturliga världen. Människor påstod att det på våtmarkerna bor monster men också gudamakter och näcken kan man ju träffa på i folktrons våtmarker, säger Katja Seitajoki.

Hon guidar publiken, eller deltagarna, som även utrustas med mp3-spelare som de lyssnar på under evenemanget. Föreställningen handlar om att försöka ta växters, djurs och insekters position och uppleva naturen genom en fantasieggande ljudresa.

– Föreställningen Kärrkosmos kombinerar natur, kultur och rörelse och jag är glad att vi kan erbjuda våra invånare den här upplevelsen i sommar, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Boka din gratisbiljett

Relaterade nyheter

  • 19 MAJ 2022
    Invigningen av den nya friluftsgården vid Lillsjön skulle ha varit i maj månad, men en vattenskada har satt stopp för det. Troligen kan byggnaden inte tas i bruk förrän i augusti.
  • 18 MAJ 2022
    För ett år sedan skrev cykelentusiasten Melvin Johansson ett brev till kommunen och frågade om hjälp med att bygga en dirtcykelbana bakom Lillsjöskolan i Kungsängen. På tisdagen invigdes banan av Kultur- och fritidsnämndens ordförande...
  • 9 MAJ 2022
    Kommunen genomför just nu två undersökningar på området kultur- och fritid. Ta några minuter och svara på frågorna i en eller båda enkäterna. Det är värdefullt för att verksamheterna ska kunna utvecklas! När du deltar har du chans...
Upp