24JUN2021

Större del av UBG:s elever når gymnasieexamen

Elever på skolgård

Trots ett utmanande år med distansundervisning för de flesta eleverna på Upplands-Brogymnasiet ökar andelen elever som uppnår gymnasieexamen. För bygg- och anläggningsprogrammet samt handelsprogrammet når samtliga elever gymnasieexamen.

Under de senaste åren har allt fler elever nått de uppsatta målen som leder till examen från Upplands-Brogymnasiet. Av de elever som slutade Upplands-Brogymnasiet 2019 uppnådde 84 procent gymnasieexamen, det vill säga att de gick ut gymnasiet med fullständiga betyg i alla ämnen. För de elever som tog studenten 2021 har 87 procent fullständiga betyg.

– Att under pågående pandemi, med de restriktioner som har funnits på gymnasiet, uppnå dessa resultat är imponerande. Jag är rörd över allas positiva inställning till att göra det bästa av situationen, såväl personal som elever. Nu önskar jag alla, ett välförtjänt, skönt sommarlov, säger Lisa Edwards (C), ordförande för Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Under det gångna året, som kantats av restriktioner med anledning av pandemin, har de flesta elever på Upplands-Brogymnasiet haft en kombination av distansundervisning och undervisning i skolan enligt ett rullande schema. Distansundervisningen har kommit att ställa helt andra krav på elevernas egen förmåga till skolarbete än vad ett vanligt skolår gör.

– Det är mycket glädjande att eleverna så tydligt visat att de är mogna att ta ansvar för sitt lärande. Under en svår situation har eleverna på ett mycket ansvarsfullt sätt utvecklat sina skolresultat på ett imponerande vis. Hela organisationen, såväl lärare som elever, har verkligen kommit att prövas under det gångna året. Att då lyckas prestera dessa resultat är verkligen ett styrkebesked, säger Fredrik Nordvall, utbildningschef i Upplands-Bro.

Relaterade nyheter

  • 12 JAN 2022
    Välkommen på Öppet hus på Fordonsprogrammets transportinriktning! Lördagen den 12 februari kl. 9 - 12 är du välkommen att hälsa på hos oss på Energivägen 19 i Brunna (vi kommer vara utomhus). Kom och möt elever och personal, kolla...
  • 21 DEC 2021
    Är du intresserad av dans? Då ska du söka Dansprofil på Upplands-Brogymnasiet, då du kan kombinera dina gymnasiestudier med dansträning. Tillsammans lär vi oss koreografier, grundsteg, teknik och mycket mer i flera dansstilar, framför...
  • 3 DEC 2021
    Tisdagen den 1 februari bjuder vi in till ännu ett öppet hus på Upplands-Brogymnasiet mellan kl. 18 och 19.30. Välkommen att titta på våra lokaler, träffa elever och personal och ställa dina frågor på plats. Rektor håller även en kort...
Upp