24JUN2021

Förstärkta åtgärder och ökad närvaro i Brunna av Polisen och Upplands-Bro i samarbete

Sedan en längre tid tillbaka har Upplands-Bro kommun och Polismyndigheten utvecklat och förstärkt sitt samarbete. Inriktningen för samarbete handlar om att vidta åtgärder tidigare, arbeta brottsförebyggande och vid uppkomna situationer och händelser agera i samverkan.

Kommunhusets fasad med logga

Samarbetet med Polismyndigheten vilar på den samverkansöverenskommelse som parterna beslutat om och grunden är att brottsligheten ska minska och tryggheten öka.

Med anledning av skottlossningen i Brunna i tisdags förstärker Polisen sin närvaro och sina åtgärder i området de kommande dagarna. Polisen och Upplands-Bro kommun arbetar här tätt tillsammans med en ökad aktiv närvaro.

-Ett tätt samarbete med polisen ger bästa möjliga grund för att öka tryggheten i Brunna, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Vi ber också att den som kan ha tips eller iakttagelser om den aktuella händelsen hör av sig med detta till polisen.

-I att skapa en trygg kommun och ökad social kontroll behöver Polismyndigheten finnas fysiskt på plats och öka sin närvaro i vår kommun. Vårt samarbete har utvecklats mycket positivt under de senaste åren och framförallt arbetar vi gemensamt med metoder för att förhindra och förebygga brott. Upplands-Bro kommun kommer exempelvis att ha utökad väktarbemanning i sommar och dessutom kommer vår fältgrupp att arbeta extra och vara i området de närmaste dagarna, säger kommundirektör Ida Texell.

-Vi ser vikten av samverkan med kommunen i alla lägen för att skapa trygghet och förebygga brott. Nu ökar vi vår närvaro i området och ber också allmänheten om tips som kan bidra i utredningsarbetet, säger Frida Asp Törnvall, tillförordnad lokalpolisområdeschef Järfälla Upplands-Bro.

Tips och iakttagelser från allmänheten kring händelsen i Brunna kan lämnas till polisens telefon 114 14 eller via polisens hemsida. Tipsa om brott - Polismyndigheten (polisen.se)

Relaterade nyheter

  • 27 SEP 2021
    Varje år genomförs den nationella kampanjen Krisberedskapsveckan, i år sker det 27 september till 3 oktober. Den provocerande rubriken till trots – hur redo är just du att möta en kris? Här kan du läsa mer om hur du stärker din egen...
  • 24 SEP 2021
    Nyheter från kommunen landar i helgen i Upplands-Brobornas brevlådor, i en bilaga som delas ut med lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Läs om satsningarna på näringslivet, aktuella byggplaner och om den fullmatade kulturhösten. Bland...
  • 21 SEP 2021
    Under hösten går Omdaning Bro in i nästa fas. Som boende i Bro kommer du ha möjlighet delta i utvecklingen av ditt område. Ta chansen och var med och påverka framtidens Bro.
Upp