24JUN2021

Förstärkta åtgärder och ökad närvaro i Brunna av Polisen och Upplands-Bro i samarbete

Sedan en längre tid tillbaka har Upplands-Bro kommun och Polismyndigheten utvecklat och förstärkt sitt samarbete. Inriktningen för samarbete handlar om att vidta åtgärder tidigare, arbeta brottsförebyggande och vid uppkomna situationer och händelser agera i samverkan.

Kommunhusets fasad med logga

Samarbetet med Polismyndigheten vilar på den samverkansöverenskommelse som parterna beslutat om och grunden är att brottsligheten ska minska och tryggheten öka.

Med anledning av skottlossningen i Brunna i tisdags förstärker Polisen sin närvaro och sina åtgärder i området de kommande dagarna. Polisen och Upplands-Bro kommun arbetar här tätt tillsammans med en ökad aktiv närvaro.

-Ett tätt samarbete med polisen ger bästa möjliga grund för att öka tryggheten i Brunna, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Vi ber också att den som kan ha tips eller iakttagelser om den aktuella händelsen hör av sig med detta till polisen.

-I att skapa en trygg kommun och ökad social kontroll behöver Polismyndigheten finnas fysiskt på plats och öka sin närvaro i vår kommun. Vårt samarbete har utvecklats mycket positivt under de senaste åren och framförallt arbetar vi gemensamt med metoder för att förhindra och förebygga brott. Upplands-Bro kommun kommer exempelvis att ha utökad väktarbemanning i sommar och dessutom kommer vår fältgrupp att arbeta extra och vara i området de närmaste dagarna, säger kommundirektör Ida Texell.

-Vi ser vikten av samverkan med kommunen i alla lägen för att skapa trygghet och förebygga brott. Nu ökar vi vår närvaro i området och ber också allmänheten om tips som kan bidra i utredningsarbetet, säger Frida Asp Törnvall, tillförordnad lokalpolisområdeschef Järfälla Upplands-Bro.

Tips och iakttagelser från allmänheten kring händelsen i Brunna kan lämnas till polisens telefon 114 14 eller via polisens hemsida. Tipsa om brott - Polismyndigheten (polisen.se)

Relaterade nyheter

  • 30 JUN 2022
    För att skapa en långsiktigt hållbar hantering av dagvatten och för att klara av såväl dagens som framtidens krav och utmaningar, krävs god planering. Den 15 juni 2022 antog kommunfullmäktige en dagvattenplan och dagvattenpolicy, som...
  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
Upp