24JUN2021

Förstärkta åtgärder och ökad närvaro i Brunna av Polisen och Upplands-Bro i samarbete

Sedan en längre tid tillbaka har Upplands-Bro kommun och Polismyndigheten utvecklat och förstärkt sitt samarbete. Inriktningen för samarbete handlar om att vidta åtgärder tidigare, arbeta brottsförebyggande och vid uppkomna situationer och händelser agera i samverkan.

Kommunhusets fasad med logga

Samarbetet med Polismyndigheten vilar på den samverkansöverenskommelse som parterna beslutat om och grunden är att brottsligheten ska minska och tryggheten öka.

Med anledning av skottlossningen i Brunna i tisdags förstärker Polisen sin närvaro och sina åtgärder i området de kommande dagarna. Polisen och Upplands-Bro kommun arbetar här tätt tillsammans med en ökad aktiv närvaro.

-Ett tätt samarbete med polisen ger bästa möjliga grund för att öka tryggheten i Brunna, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Vi ber också att den som kan ha tips eller iakttagelser om den aktuella händelsen hör av sig med detta till polisen.

-I att skapa en trygg kommun och ökad social kontroll behöver Polismyndigheten finnas fysiskt på plats och öka sin närvaro i vår kommun. Vårt samarbete har utvecklats mycket positivt under de senaste åren och framförallt arbetar vi gemensamt med metoder för att förhindra och förebygga brott. Upplands-Bro kommun kommer exempelvis att ha utökad väktarbemanning i sommar och dessutom kommer vår fältgrupp att arbeta extra och vara i området de närmaste dagarna, säger kommundirektör Ida Texell.

-Vi ser vikten av samverkan med kommunen i alla lägen för att skapa trygghet och förebygga brott. Nu ökar vi vår närvaro i området och ber också allmänheten om tips som kan bidra i utredningsarbetet, säger Frida Asp Törnvall, tillförordnad lokalpolisområdeschef Järfälla Upplands-Bro.

Tips och iakttagelser från allmänheten kring händelsen i Brunna kan lämnas till polisens telefon 114 14 eller via polisens hemsida. Tipsa om brott - Polismyndigheten (polisen.se)

Relaterade nyheter

  • 28 JAN 2022
    Ett mycket gott företagsklimat, högt betyg för bra bemötande av kommunens tjänstepersoner och hela 78,6 procent av eleverna i årskurs 9 som är nöjda med sin skola. Det är några av höjdpunkterna för Upplands-Bro kommun i Sveriges Kommuner...
  • 27 JAN 2022
    Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.
  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
Upp