23JUN2021

Midsommarfilm! Häng med i dans och lekar

På fredag 25 juni är det midsommarafton. Även i år ska vi tänka på att inte samlas i stora grupper i sommargrönskan. Det blir i stället filmad dans runt midsommarstången, i samarbete med Kungsängens Folkdansgille och filmaren Lasse Thorsberg.

Redan förra året gjorde pandemin att midsommarfirandet ställdes om till en digital version. Tillsammans med Kungsängens Folkdansgille – som har ordnat midsommarfiranden i Upplands-Bro i snart 70 år – och filmaren Lasse Thorsberg, sändes en midsommarfilm i kommunens youtube-kanal.

Eftersom vi fortfarande ska tänka på att motverka smittspridning och inte samlas i alltför stora grupper, sänder kommunen filmen igen – men med ny och aktuell introduktion av kommundirektör Ida Texell samt kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt Nencioni.

Glad midsommar!

Se filmen

Filmen visas på midsommarafton, fredag 25 juni, klockan 13:00 (då midsommarstången brukar resas i vanliga fall).

Den kommer även att kunna ses i efterhand.

Midsommarstång.

Relaterade nyheter

  • 21 OKT 2021
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
Upp