10JUN2021

Vaccinationsbuss i Upplands-Bro fyra dagar i veckan

Från och med lördagen den 12 juni besöker en mobil vaccinationsbuss Upplands-Bro kommun fyra dagar varje vecka. Onsdagar och torsdagar finns bussen i centrala Kungsängen, fredagar och lördagar i Bro centrum. Öppettiderna är vardagar 10.00-17.00 och lördagar 10.00-15.00. Vaccinationsbussen väntas finnas på plats dessa dagar under hela sommaren.

- Vi ser nog alla fram emot att alla restriktioner försvinner så fort som möjlighet. Därför är det positivt att regionens vaccinationsprogram fortsatt håller ett högt tempo. Det är också glädjande att vi i Upplands-Bro nu får en möjlighet att vaccinera oss på hemmaplan, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

För vaccination krävs tidsbokning som sker via appen Alltid Öppet eller via den telefonbokning som finns på olika språk. Här kan du läsa mer om både vaccination och bokning av vaccinationstid.

- Det är med stor glädje vi mottagit beskedet att Region Stockholm nu ger Upplands-Broborna möjlighet till vaccination på hemmaplan. Regionens beslut är både efterlängtat, välkommet och helt i linje med vårt mål att sätta Upplands-Brobornas bästa i första rummet och förenkla vardagen så mycket som möjligt, säger Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro.

 

Bokningen för vaccinationer i Kungsängen och Bro är tillgänglig från och med eftermiddagen fredagen den 11 juni.

Relaterade nyheter

  • 27 JAN 2022
    Torsdagen den 27 januari är det hemtjänstens dag i Sverige. En dag då den viktiga hemtjänsten uppmärksammas på olika vis runt om i landet. Vad kan vara bättre än att presentera några av de hjältar som arbetar inom hemtjänsten i Upplands-Bro...
  • 27 JAN 2022
    Normkritik, mångfald och inkludering är teman i en utbildning som ett antal föreningar deltog i förra året. Nu har lärdomar och praktiska tips sammanställts i handboken Förening för alla. Den kommer samtliga föreningar med barn- och...
  • 27 JAN 2022
    Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.
Upp