10JUN2021

Vaccinationsbuss i Upplands-Bro fyra dagar i veckan

Från och med lördagen den 12 juni besöker en mobil vaccinationsbuss Upplands-Bro kommun fyra dagar varje vecka. Onsdagar och torsdagar finns bussen i centrala Kungsängen, fredagar och lördagar i Bro centrum. Öppettiderna är vardagar 10.00-17.00 och lördagar 10.00-15.00. Vaccinationsbussen väntas finnas på plats dessa dagar under hela sommaren.

- Vi ser nog alla fram emot att alla restriktioner försvinner så fort som möjlighet. Därför är det positivt att regionens vaccinationsprogram fortsatt håller ett högt tempo. Det är också glädjande att vi i Upplands-Bro nu får en möjlighet att vaccinera oss på hemmaplan, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

För vaccination krävs tidsbokning som sker via appen Alltid Öppet eller via den telefonbokning som finns på olika språk. Här kan du läsa mer om både vaccination och bokning av vaccinationstid.

- Det är med stor glädje vi mottagit beskedet att Region Stockholm nu ger Upplands-Broborna möjlighet till vaccination på hemmaplan. Regionens beslut är både efterlängtat, välkommet och helt i linje med vårt mål att sätta Upplands-Brobornas bästa i första rummet och förenkla vardagen så mycket som möjligt, säger Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro.

 

Bokningen för vaccinationer i Kungsängen och Bro är tillgänglig från och med eftermiddagen fredagen den 11 juni.

Relaterade nyheter

  • 19 JUN 2021
    Nyöppningen av Björknäs camping har invigts officiellt. Både campingen och Björknäs badplats, som ligger i direkt anslutning, har fräschats upp inför semestersäsongen.
  • 18 JUN 2021
    Upplands Bro kommun klättrar starkt i Fokus årliga ranking av Sveriges kommuner – Bäst att leva. I år tar vi steget från plats 168 till en mycket hedrande 24:e plats. Upplands Bro kommun är därmed topp tio procent av alla Sveriges...
  • 18 JUN 2021
    60 av kommunens 370 feriearbetande ungdomar har fått jobb inom Ung Kraft Bro. Ett koncept där de ska arbeta för att fräscha upp utemiljön, skapa konst – och ordna sociala aktiviteter i området. En sak är klar: idéer finns det gott...
Upp