1JUN2021

Biblioteken öppnar för besökare från 1 juni

Från 1 juni välkomnar biblioteken i Bro och Kungsängen åter besökare i sina lokaler och återgår delvis till ordinarie verksamhet. Samtidigt börjar sommaröppettiderna att gälla.

Bokhylla med böcker.

1 juni-15 augusti gäller sommaröppettider på kommunens bibliotek.

Du som besökare är välkommen att gå runt och botanisera bland bokhyllor, läsa tidningar eller använda bibliotekets datorer och skrivare.

Biblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber därför våra besökare att utföra sina ärenden snabbt och inte stanna på biblioteket för länge.

Längre lånetid i sommar

Biblioteket går samtidigt över till sommaröppettider och sommarlån.

Mellan 1 juni och 15 augusti gäller kortare öppettider. Biblioteken i Kungsängen och Bro har öppet varannan dag.

Samtidigt gäller extra lång lånetid på ordinarie böcker – hela åtta veckor! Boken kommer och servicen med Take away fortsätter som vanligt.

Sommaröppet 1 juni – 15 augusti 2021

Biblioteket i Kulturhuset i Kungsängen:

Måndag 12-19

Onsdag 10-17

Fredag 10-15

Biblioteket i Brohuset i Bro:

Tisdag 12-19

Torsdag 10-15

Tänk på

Biblioteken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När vi öppnar biblioteket för besök gäller fortfarande följande:

 • Enbart korta besök.
 • Max 40 personer i lokalen.
 • Håll avståndet.
 • Använd gärna handsprit som finns tillgänglig i lokalen.
 • Stanna hemma om du har förkylningssymptom.

Relaterade nyheter

 • 28 SEP 2021
  Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
 • 3 SEP 2021
  Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
 • 28 AUG 2021
  Målningar, skulpturer, textil och mer därtill. 64 konstnärer och konsthantverkare deltar i årets konstrunda i Upplands-Bro. Från lördag 28 augusti kan du se verk från varje deltagare i en gemensam presentationsutställning i konsthallen...
Upp