26MAJ2021

Upplands-Bro får fortsatt högt betyg av det lokala näringslivet i Svenskt näringslivs enkät

Företagsklimatet i Upplands-Bro kommun får ett gott betyg av de lokala företagen, dock något lägre än förra årets topplacering. Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning ger värdefull information.

Bild på ett diagram.

Svenskt näringsliv rankar varje år företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Hela rankingen presenteras i september. I veckan släpptes det sammanfattande omdömet som baseras på den enkätundersökning som Svenskt näringsliv gör bland lokala företag i varje kommun.

Förra året placerade sig Upplands-Bro i topp i Stockholms län, tillsammans med Solna, med resultatet 4,0 på en sexgradig skala. I år får kommunen det sammanfattande omdömet 3,8, ett något lägre resultat.

– Jag vill säga tack till företagarna som har deltagit, enkäten ger oss värdefull information. Trygghetsfrågan är fortsatt viktig och den är prioriterad, både inom vår stora satsning Omdaning Bro och i den nya näringslivsstrategin som vi ska besluta om i höst. I vår kommun har vi utvecklat en nära och tät dialog med företagen som vi ska jobba vidare med, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upplands-Bro rankas fortsatt högre än genomsnittet i både riket och länet och Katarina Barter, näringslivschef, ser fram emot en aktiv höst.

– Företagen har uttalat sig och vi vet vad vi har att jobba med. Vi planerar nu för en gedigen höst med ett intensifierat näringslivsarbete med ett utökat antal mötesplatser och dialogforum, där vi fortsätter vårt utvecklingsarbete mot ett företagsklimat i toppklass i samverkan med företagen, säger Katarina Barter.

Relaterade nyheter

  • 18 JUN 2021
    Upplands Bro kommun klättrar starkt i Fokus årliga ranking av Sveriges kommuner – Bäst att leva. I år tar vi steget från plats 168 till en mycket hedrande 24:e plats. Upplands Bro kommun är därmed topp tio procent av alla Sveriges...
  • 12 MAJ 2021
    Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Årets vinnare är Bioinspira by Johanna AB.
  • 7 MAJ 2021
    På måndagen den 10 maj klockan 13.00 lanseras en ny turism- och besöksnäringsportal, visitupplandsbro.com. Du kan delta digitalt vid lanseringen via länken längre ner på sidan. Webbportalen är ett initiativ från föreningen Företagarna...
Upp