26MAJ2021

Upplands-Bro får fortsatt högt betyg av det lokala näringslivet i Svenskt näringslivs enkät

Företagsklimatet i Upplands-Bro kommun får ett gott betyg av de lokala företagen, dock något lägre än förra årets topplacering. Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning ger värdefull information.

Bild på ett diagram.

Svenskt näringsliv rankar varje år företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Hela rankingen presenteras i september. I veckan släpptes det sammanfattande omdömet som baseras på den enkätundersökning som Svenskt näringsliv gör bland lokala företag i varje kommun.

Förra året placerade sig Upplands-Bro i topp i Stockholms län, tillsammans med Solna, med resultatet 4,0 på en sexgradig skala. I år får kommunen det sammanfattande omdömet 3,8, ett något lägre resultat.

– Jag vill säga tack till företagarna som har deltagit, enkäten ger oss värdefull information. Trygghetsfrågan är fortsatt viktig och den är prioriterad, både inom vår stora satsning Omdaning Bro och i den nya näringslivsstrategin som vi ska besluta om i höst. I vår kommun har vi utvecklat en nära och tät dialog med företagen som vi ska jobba vidare med, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upplands-Bro rankas fortsatt högre än genomsnittet i både riket och länet och Katarina Barter, näringslivschef, ser fram emot en aktiv höst.

– Företagen har uttalat sig och vi vet vad vi har att jobba med. Vi planerar nu för en gedigen höst med ett intensifierat näringslivsarbete med ett utökat antal mötesplatser och dialogforum, där vi fortsätter vårt utvecklingsarbete mot ett företagsklimat i toppklass i samverkan med företagen, säger Katarina Barter.

Relaterade nyheter

  • 28 JUN 2022
    Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I...
  • 21 JUN 2022
    Näringslivsavdelningen på Upplands-Bro kommun besöker lantbruken i kommunen. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för gröna och areella näringar och samtidigt ge en ökad synlighet för lantbruksföretagen.
  • 20 JUN 2022
    Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar Upplands-Bro kommun med att kartlägga hur brottslighet och otrygghet påverkar det lokala näringslivet. En enkätundersökning genomförs bland företagare i kommunen den 3 juni till 3...
Upp