26MAJ2021

Upplands-Bro får fortsatt högt betyg av det lokala näringslivet i Svenskt näringslivs enkät

Företagsklimatet i Upplands-Bro kommun får ett gott betyg av de lokala företagen, dock något lägre än förra årets topplacering. Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning ger värdefull information.

Bild på ett diagram.

Svenskt näringsliv rankar varje år företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Hela rankingen presenteras i september. I veckan släpptes det sammanfattande omdömet som baseras på den enkätundersökning som Svenskt näringsliv gör bland lokala företag i varje kommun.

Förra året placerade sig Upplands-Bro i topp i Stockholms län, tillsammans med Solna, med resultatet 4,0 på en sexgradig skala. I år får kommunen det sammanfattande omdömet 3,8, ett något lägre resultat.

– Jag vill säga tack till företagarna som har deltagit, enkäten ger oss värdefull information. Trygghetsfrågan är fortsatt viktig och den är prioriterad, både inom vår stora satsning Omdaning Bro och i den nya näringslivsstrategin som vi ska besluta om i höst. I vår kommun har vi utvecklat en nära och tät dialog med företagen som vi ska jobba vidare med, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Upplands-Bro rankas fortsatt högre än genomsnittet i både riket och länet och Katarina Barter, näringslivschef, ser fram emot en aktiv höst.

– Företagen har uttalat sig och vi vet vad vi har att jobba med. Vi planerar nu för en gedigen höst med ett intensifierat näringslivsarbete med ett utökat antal mötesplatser och dialogforum, där vi fortsätter vårt utvecklingsarbete mot ett företagsklimat i toppklass i samverkan med företagen, säger Katarina Barter.

Relaterade nyheter

  • 28 JAN 2022
    Upplands-Bro kommun har ett starkt näringsliv med nära 3000 registrerade företag. Under 2021 genomförde Upplands-Bro kommun över 100 företagsbesök, fler besök än under både 2020 och 2019 tillsammans. Den ökade dialogen med näringslivet...
  • 27 JAN 2022
    En vägledande guide med fokus på näringslivet och dess centrala roll i brottsförebyggande arbete har tagits fram. Skriften är resultatet av ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, Brå, länsstyrelserna och polisen som bygger på att...
  • 12 JAN 2022
    Tänk gärna på att främja det lokala näringslivet när du planerar dina inköp, så här efter jul- och nyårshelgerna. Många företag och verksamheter har det tufft under de restriktioner som råder och behöver både din omtanke och dina...
Upp