21MAJ2021

Fritidshemmens dag 2021

Varje år firas Fritidshemmens dag för att uppmärksamma det viktiga pedagogiska arbete som görs inom fritidshemmen. Tema för dagen är ”lära, leva, utvecklas”.

Banderoll med texten IDAG FIRAS FRITIDSHEMMEN i färgglada bokstäver.

Foto: Finnstaskolans fritidshem

Fritidshemmens uppgift är, enligt skollagen, att stimulera elevernas utveckling och lärande och ge dem en meningsfull fritid, både före och efter skolan och under lov. Det är inte obligatoriskt att delta i fritidshemmens verksamhet, även om dessa ingår i skolverksamheten och kompletterar de obligatoriska skolformerna.

Här kan du ta del av några aktiviteter som genomfördes under fritidshemmens dag i år.

Eleverna har blandat vatten och grönt diskmedel och är nu redo att blåsa såpbubblor.

Redo för såpbubblor!

Finnstaskolans fritidshem


”Vi uppmärksammade dagen med festligheter ute på vår skolgård i form av olika covid-säkrade stationer. Stationer som eleverna kunde pröva på eller njuta av detta år var: måla på stenar (som elever samlat under april), blåsa såpbubblor i olika storlekar, dansa, vattentransport, hopprepshoppning (sammanställning görs på hur många hopp som gemensamt hanns med), kasta disc i rockringar, tvålskjutning.

Tvålskjutning

Det bjöds också på invigning av ytterligare nya käpphästar och hinder samt ett analogt tvspel som spelades med hjälp av iPad och QR-koder, där olika uppdrag skulle genomföras på skolgården.

Skolgården är dekorerad med vimplar

Eleverna hade även inför denna dag förberett och tillverkat vimplar som vajade ute på skolgården, samt tillverkat flaskpost. I varje flaska hittar du ett brev skrivet av eleverna i F-3. Där de fick berätta vad som är ”bäst i deras hemort”, Detta som en del i arbetet med fritidshemmens dag samt en del av vårt arbete med läs- och skrivprojektet ”Läsa äger” vilket alla fritidshem i Upplands-Bro deltar i. Rektorn invigde dagen med digitalt tal som spelades upp i samtliga klassrum, där visades också några digitala uppträdanden från modiga elever.”

På staketet har flaskor med meddelanden i knutits fast.

Relaterade nyheter

  • 1 JUL 2022
    Nu utökar vi vår satsning på LIU basket med ytterligare ett träningspass per vecka samt kursen Träningslära 1 i årskurs 3. Dessutom finns möjlighet att åka till USA på basketresa för att besöka olika skolor och träffa tränare och...
  • 17 JUN 2022
    Marika Löf, Lillsjöskolan, Upplands-Bro kommun, tilldelas Pedagogiska priset läsåret 2021/2022. Marika Löf får utmärkelsen för sitt arbete på Fyren, en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun för elever med behov av extraordinärt...
  • 16 JUN 2022
    Nu har årets glada studenter sprungit ut och ettor och tvåor har gått på sommarlov. Vi önskar er en riktigt fin sommar och ser fram emot att träffa både gamla och nya elever i augusti! 22 augusti Uppstart åk 1 23 augusti Uppstart...
Upp