21MAJ2021

Fritidshemmens dag 2021

Varje år firas Fritidshemmens dag för att uppmärksamma det viktiga pedagogiska arbete som görs inom fritidshemmen. Tema för dagen är ”lära, leva, utvecklas”.

Banderoll med texten IDAG FIRAS FRITIDSHEMMEN i färgglada bokstäver.

Foto: Finnstaskolans fritidshem

Fritidshemmens uppgift är, enligt skollagen, att stimulera elevernas utveckling och lärande och ge dem en meningsfull fritid, både före och efter skolan och under lov. Det är inte obligatoriskt att delta i fritidshemmens verksamhet, även om dessa ingår i skolverksamheten och kompletterar de obligatoriska skolformerna.

Här kan du ta del av några aktiviteter som genomfördes under fritidshemmens dag i år.

Eleverna har blandat vatten och grönt diskmedel och är nu redo att blåsa såpbubblor.

Redo för såpbubblor!

Finnstaskolans fritidshem


”Vi uppmärksammade dagen med festligheter ute på vår skolgård i form av olika covid-säkrade stationer. Stationer som eleverna kunde pröva på eller njuta av detta år var: måla på stenar (som elever samlat under april), blåsa såpbubblor i olika storlekar, dansa, vattentransport, hopprepshoppning (sammanställning görs på hur många hopp som gemensamt hanns med), kasta disc i rockringar, tvålskjutning.

Tvålskjutning

Det bjöds också på invigning av ytterligare nya käpphästar och hinder samt ett analogt tvspel som spelades med hjälp av iPad och QR-koder, där olika uppdrag skulle genomföras på skolgården.

Skolgården är dekorerad med vimplar

Eleverna hade även inför denna dag förberett och tillverkat vimplar som vajade ute på skolgården, samt tillverkat flaskpost. I varje flaska hittar du ett brev skrivet av eleverna i F-3. Där de fick berätta vad som är ”bäst i deras hemort”, Detta som en del i arbetet med fritidshemmens dag samt en del av vårt arbete med läs- och skrivprojektet ”Läsa äger” vilket alla fritidshem i Upplands-Bro deltar i. Rektorn invigde dagen med digitalt tal som spelades upp i samtliga klassrum, där visades också några digitala uppträdanden från modiga elever.”

På staketet har flaskor med meddelanden i knutits fast.

Relaterade nyheter

  • 12 JAN 2022
    Välkommen på Öppet hus på Fordonsprogrammets transportinriktning! Lördagen den 12 februari kl. 9 - 12 är du välkommen att hälsa på hos oss på Energivägen 19 i Brunna (vi kommer vara utomhus). Kom och möt elever och personal, kolla...
  • 21 DEC 2021
    Är du intresserad av dans? Då ska du söka Dansprofil på Upplands-Brogymnasiet, då du kan kombinera dina gymnasiestudier med dansträning. Tillsammans lär vi oss koreografier, grundsteg, teknik och mycket mer i flera dansstilar, framför...
  • 3 DEC 2021
    Tisdagen den 1 februari bjuder vi in till ännu ett öppet hus på Upplands-Brogymnasiet mellan kl. 18 och 19.30. Välkommen att titta på våra lokaler, träffa elever och personal och ställa dina frågor på plats. Rektor håller även en kort...
Upp