12MAJ2021

Här är vinnaren av Årets hållbara företag 2021

Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Årets vinnare är Bioinspira by Johanna AB.

Tre personer på en gräsmatta. Personen i mitten håller i diplom och blommor.

Kommunalråden Lisa Edwards (C) och Martin Normark (L) överraskade Johanna Karlén vars företag har utnämnts till Årets hållbara företag 2021.

Priset för Årets hållbara företag skulle egentligen ha delats ut på årets Upplands-Brogala, men liksom i fjol ställdes den in på grund av pandemin.

I stället överraskades Johanna Karlén på Öråkers gård, där hon odlar ekologiska snittblommor och grönsaker, av kommunalråden Lisa Edwards (C) och Martin Normark (L).

Hon tog förvånad och glad emot diplom och blommor.

– Att jobba hållbart är självklart för mig. Vi måste förstå att allt vi har kommer från naturen. Vi kan alltså inte bara ta – utan måste också värna. Tänka mer natur och mindre ekonomi, annars har vi snart ingen ekonomi alls, sa Johanna Karlén.

Hon är utbildad trädgårdsingenjör och hennes företag Bioinspira hjälper bland annat bostadsrättsföreningar, företag och privatpersoner med deras gröna ytor och trädgårdar. Fokus på hållbarhet och miljö är med hela vägen.

– Hållbarhet är ju en ledstjärna för kommunens arbete och här har vi en vinnare som arbetar med, i stället för emot, naturen, sa Martin Normark.

Även Lisa Edwards var positiv.

– Det känns roligt dels att det är en kvinnlig företagare, dels att hon har så stort fokus på att främja biologisk mångfald, sa Lisa Edwards.

Motivering

Bioinspira är ett föredöme när det gäller arbetet med att främja och bevara den biologiska mångfalden i stad och landsbygd. Ett aktivt arbete bedrivs inom miljö och hållbarhet. Bioinspira inspirerar både företag och privatpersoner med att utveckla och vårda deras gröna ytor.

Relaterade nyheter

  • 28 JUN 2022
    Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I...
  • 21 JUN 2022
    Näringslivsavdelningen på Upplands-Bro kommun besöker lantbruken i kommunen. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för gröna och areella näringar och samtidigt ge en ökad synlighet för lantbruksföretagen.
  • 20 JUN 2022
    Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar Upplands-Bro kommun med att kartlägga hur brottslighet och otrygghet påverkar det lokala näringslivet. En enkätundersökning genomförs bland företagare i kommunen den 3 juni till 3...
Upp