15APR2021

Förskolan Ekhammar flyttar

Under flera år har barnen som går på förskolan Ekhammar haft verksamhet i tillfälliga lokaler. På Utbildningsnämndens möte den 6 april beslutades att dessa lokaler ska avvecklas senast 2022-01-01 och barnen flytta till den nybyggda förskolan Ringblomman på Ringvägen.

Förskolan Ekhammar etablerades 2016 som en tillfällig lösning i väntan på att en ny förskola skulle byggas i Kungsängen. Den nya förskolan, Ringblomman togs i bruk januari 2021. Alla barn som idag har en placering på Ekhammar kommer att erbjudas en plats på den nybyggda förskolan Ringblomman.

– Alla barn som idag går på förskolan Ekhammar kommer att erbjudas en plats på Ringblomman. För dem som så önskar finns också möjligheten att önska en plats på en annan förskola. Möjligheten att välja förskola är en viktig del som vi hoppas kan öka trivseln för både barn och vuxna, säger Paul Gustafsson (M), Utbildningsnämndens ordförande.

Förskolan Ringblomman öppande i januari 2021. Inom enheten finns projektgrupper som särskilt fokuserar på undervisning i utemiljön. Utomhuspedagogiken ger barnen stort utrymmen för rörelse, kunskap om allemansrätten, naturvetenskapligt undersökande och naturkännedom.

– Vi förstår om detta beslut skapar frågor och funderingar bland barn, vårdnadshavare och pedagoger. Anledningen till att beslutet fattats är att erbjuda barnen en lösning i permanenta lokaler som är väl anpassade för förskolverksamhet. Vi är övertygade om att detta kommer att bli en mycket bra lösning för såväl barn som vuxna, säger Fredrik Nordvall, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.

Vårdnadshavare till barnen på förskolan Ekhammar informerades om planerna under vecka 15.

Relaterade nyheter

  • 20 OKT 2021
    UBG Filmförening visade på onsdagen klassikern Tillbaka till framtiden i filmstudion i hus 9. Nästa onsdag den 27 oktober är det dags igen. Lagom till Halloween visas då The Nightmare Before Christmas! Välkomna!
  • 20 OKT 2021
    Vid höstterminens start öppnade Jensen Bro Mälarstrand dörrarna för elever. Med anledning av de restriktioner som funnits kopplat till pandemin hölls den formella invigningen i mitten av oktober.
  • 15 OKT 2021
    Att använda digitala verktygen är en naturlig och självklar del av vardagen för de allra flesta barn idag. Digitala verktyg kan användas för att göra undervisning i förskolor och skolor mer tillgänglig för alla barn och stärka barnens...
Upp