22MAR2021

Dags att söka yrkesförarutbildning – start i augusti 2021

Är du en framtida lastbilsförare? I augusti drar nästa omgång av yrkesförarutbildningen igång i Upplands-Bro. Sista ansökningsdatum är 16 maj 2021.

Bilden föreställer en blå lastbil som köra längs en landsväg kantad av skog.

Nästa omgång av Yrkesförarutbildningen på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro startar i augusti 2021.

På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Utbildningen ger dig de kunskaper som krävs för att arbeta som yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.


För att kunna gå utbildningen krävs att du har godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk, grundläggande nivå på delkurs 4, du behöver ha B-körkort (manuell förarbehörighet).

Efter avslutad utbildning kan du pröva för Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet C och yrkeskompetens för godstransporter. För att få yrkeskompetensbevis (YKB) behöver du, enligt lag, vara minst 21 år när kurserna avslutas.

Viktig information angående körtest

För att säkerställa att du kommer att klara av studierna och hela utbildningen vad det gäller körträning i lastbil kommer du att bli kallad till ett körtest efter sista ansökningsdag. Testet görs i personbil på skolan.


Här kan du läsa mer om utbildningen

Relaterade nyheter

  • 15 OKT 2021
    Att använda digitala verktygen är en naturlig och självklar del av vardagen för de allra flesta barn idag. Digitala verktyg kan användas för att göra undervisning i förskolor och skolor mer tillgänglig för alla barn och stärka barnens...
  • 1 OKT 2021
    När höstterminen 2021 började startade också den nya verksamheten Upp-Starten för elever som nyligen kommit till Sverige. Syfte med verksamheten är att ge eleverna en så bra start som möjligt i den svenska skolan.
  • 23 SEP 2021
    Hur kan en utomhusyta som vuxna knappt ser förvandlas till att bli en plats att stanna till vid, leka vid och använda? Svaret är enkelt. Genom att se världen genom barnens ögon. Detta testas nu i Upplands-Bro.   
Upp