22MAR2021

Dags att söka yrkesförarutbildning – start i augusti 2021

Är du en framtida lastbilsförare? I augusti drar nästa omgång av yrkesförarutbildningen igång i Upplands-Bro. Sista ansökningsdatum är 16 maj 2021.

Bilden föreställer en blå lastbil som köra längs en landsväg kantad av skog.

Nästa omgång av Yrkesförarutbildningen på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro startar i augusti 2021.

På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Utbildningen ger dig de kunskaper som krävs för att arbeta som yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.


För att kunna gå utbildningen krävs att du har godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk, grundläggande nivå på delkurs 4, du behöver ha B-körkort (manuell förarbehörighet).

Efter avslutad utbildning kan du pröva för Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet C och yrkeskompetens för godstransporter. För att få yrkeskompetensbevis (YKB) behöver du, enligt lag, vara minst 21 år när kurserna avslutas.

Viktig information angående körtest

För att säkerställa att du kommer att klara av studierna och hela utbildningen vad det gäller körträning i lastbil kommer du att bli kallad till ett körtest efter sista ansökningsdag. Testet görs i personbil på skolan.


Här kan du läsa mer om utbildningen

Relaterade nyheter

  • 6 MAJ 2021
    Idag kl 11.00 livesänder vi padel från Popup padel & gym i Kungsängen. Två ekonomielever har utmanat lärarna Jocke Bengtsson och Stefan Lindberg på en rafflande padelmatch. Vem vinner? Kolla in sändningen live eller i efterhand från...
  • 3 MAJ 2021
    Ännu ett läsår närmar sig sitt slut och snart kommer våra 3:or att sluta gymnasiet och gå ut i vuxenlivet. Vi på Upplands-Brogymnasiet som haft glädjen att ha dem hos oss under gymnasieåren, är måna om att studentdagen ska bli en minnesvärd...
  • 27 APR 2021
    Vårt ekonomiprogram med juridisk inriktning arbetar intensivt med att förbereda eleverna för livet efter skolan. Nu kan du gå in och lyssna på mordpoddar och rättegångsspel gjorda av elever som en del av deras ordinarie undervisn...
Fråga oss
Upp