22MAR2021

Dags att söka yrkesförarutbildning – start i augusti 2021

Är du en framtida lastbilsförare? I augusti drar nästa omgång av yrkesförarutbildningen igång i Upplands-Bro. Sista ansökningsdatum är 16 maj 2021.

Bilden föreställer en blå lastbil som köra längs en landsväg kantad av skog.

Nästa omgång av Yrkesförarutbildningen på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro startar i augusti 2021.

På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Utbildningen ger dig de kunskaper som krävs för att arbeta som yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.


För att kunna gå utbildningen krävs att du har godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk, grundläggande nivå på delkurs 4, du behöver ha B-körkort (manuell förarbehörighet).

Efter avslutad utbildning kan du pröva för Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet C och yrkeskompetens för godstransporter. För att få yrkeskompetensbevis (YKB) behöver du, enligt lag, vara minst 21 år när kurserna avslutas.

Viktig information angående körtest

För att säkerställa att du kommer att klara av studierna och hela utbildningen vad det gäller körträning i lastbil kommer du att bli kallad till ett körtest efter sista ansökningsdag. Testet görs i personbil på skolan.


Här kan du läsa mer om utbildningen

Relaterade nyheter

  • 12 JAN 2022
    Välkommen på Öppet hus på Fordonsprogrammets transportinriktning! Lördagen den 12 februari kl. 9 - 12 är du välkommen att hälsa på hos oss på Energivägen 19 i Brunna (vi kommer vara utomhus). Kom och möt elever och personal, kolla...
  • 21 DEC 2021
    Är du intresserad av dans? Då ska du söka Dansprofil på Upplands-Brogymnasiet, då du kan kombinera dina gymnasiestudier med dansträning. Tillsammans lär vi oss koreografier, grundsteg, teknik och mycket mer i flera dansstilar, framför...
  • 3 DEC 2021
    Tisdagen den 1 februari bjuder vi in till ännu ett öppet hus på Upplands-Brogymnasiet mellan kl. 18 och 19.30. Välkommen att titta på våra lokaler, träffa elever och personal och ställa dina frågor på plats. Rektor håller även en kort...
Upp