18MAR2021

Earth hour-veckan 2021: Fokus på en av våra viktigaste frågor

Den globala klimatmanifestationen Earth hour hålls varje år under en timme den sista lördagen i mars. Då släcker människor världen över sina lampor för att uppmärksamma klimatfrågan. Upplands-Bro kommun deltar med aktiviteter under veckan innan.

Kollage, porträtt på en man och en kvinna.

Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande och Nicola Björk, miljöstrateg.

– Klimatfrågan är en av vår tids viktigaste frågor, som vi påminns om under Earth hour-veckan. Vi vill se ett hållbart Upplands-Bro, nu och i framtiden, och det är därför självklart att social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet är en integrerad del av kommunens nämndmål, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Släck lamporna 27 mars

Earth hour-veckan startar måndag 22 mars och avslutas med den globala manifestationen Earth hour, som i år är klockan 20:30-21:30 lördag 27 mars.

Som vanligt blir det flera aktiviteter under veckan. En del blir digitalt, annat blir utomhus, för att följa rådande rekommendationer.

Programmet hittar du längre ner på sidan.

Alla kan delta

– Vi behöver hjälpas åt för att bidra till de nationella målen och till de globala målen om hållbarhet i Agenda 2030. Varje steg i rätt riktning räknas. Alla kan delta i manifestationen den 27 mars och släcka lamporna en timme från klockan 20:30. Passa på att tända ljus och prata om klimatet, en av våra viktigaste frågor, säger Nicola Björk.

 

Ställ frågor om solceller

Funderar du på att sätta upp solpaneler på ditt hus? Boka in dig på ett digitalt möte och få möjlighet att träffa både en bygglovshandläggare och en energi- och klimatrådgivare, och ställ dina frågor om installation av solceller på ditt tak.

Kostnadsfri konsultation.

När? Onsdag 24 mars mellan klockan 15 och 18.

Hur? Du bokar ett 20-minuterspass via den här länken. Själva mötet sker dititalt, du får länk till din mail när du har anmält dig.

Här bokar du in dig på en personlig mötestid.

Björn Wiman om världens största nyhet

Porträtt, man.

Björn Wiman.

Som kulturchef på Dagens Nyheter, har han skrivit regelbundet om klimatfrågan i flera år.

Hör honom berätta om böckerna och sitt engagemang i klimatfrågan.


När: Torsdag 25 mars klockan 19-20:30

Hur: Evenemanget sänds digitalt. Mer information samt länk till saändningen hittar du här.

Guidade kulturmiljöpromenader i Kungsängen och Bro

Välkommen på guidad barnvagnspromenad med andra föräldrar! Vill du lära känna ditt närområde? Ett utmärkt sätt att fördjupa bekantskapen är genom att hänga med på en uppfriskande vandring i tiden. Under 1,5 timme guidar vår kulturmiljöansvariga oss genom Kungsängen respektive Bro, i dåtid, nutid och framtid.
Läs mer om evenemanget här.

Tid och plats för samling

Kungsängen: Torsdag 25 mars klockan 10-11:30. Start och mål för promenaden sker på torget, Furuhällsplan 1.

Bro: Fredag 26 mars klockan 10-11:30. Start och mål sker på centrumtorget i Bro.

Rock- och popkonsert med Kulturskolans elever

Två elgitarrer.

Rocka loss till Upplands-Bros kulturskolelevers musik hemma i ditt vardagsrum. Det blir låtar av bland andra Metallica, Queen och Khaled.

Läs mer om evenemanget här.

När: Fredag 26 mars klockan 19.00-20.00.

Hur: Konsterten sänds digitalt i kommunens youtube-kanal.

Kampanjbild för Earth hour.

Gör din röst hörd och släck lampan för klimatet!

Vad: Släck lamporna hemma och delta i den globala klimatmanifestationen Earth hour.

När: Lördag 27 mars kl 20.30-21.30.

På Världsnaturfondens hemsida hittar du mer information om klimatkampanjen Earth hour.

Relaterade nyheter

  • 21 OKT 2021
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
Upp