16MAR2021

Kommundirektör Ida Texell mottar stipendium för sitt hållbarhetsarbete

Upplands-Bros kommundirektör Ida Texell är 2020 års mottagare av Föreningen brandteknisk ingenjörsvetenskaps stipendium. Hon får det för sitt normkritiska arbete inom den kommunala räddningstjänsten där hon, enligt motiveringen, har ”banat väg för en mer inkluderande räddningstjänst i Sverige”.

Portrtätt på kvinna.

Kommundirektör Ida Texell.

– Jag är oerhört hedrad, stolt och tacksam över att få ta emot det här stipendiet. För mig är ett hållbart samhälle där alla känner sig inkluderade och där alla ges förutsättningar att förverkliga sig själva och skapa sin egen väg, en avgörande fråga för framtiden, säger Ida Texell.

I sitt arbete som kommundirektör har hon konsekvent lyft hållbarhetsfrågorna så att de nu genomsyrar arbetet i hela organisationen. Och som tidigare ledamot i regeringens delegation för Agenda 2030, FN:s globala hållbarhetsmål, så vet Ida Texell vad hon talar om.

Att hon nu får motta ett årligt stipendium av just Föreningen brandteknisk ingenjörsvetenskap, har att göra med hennes bakgrund som utbildad brandingenjör och hennes år som räddningschef/förbundsdirektör vid brandkåren Attunda.

Parallellt med chefsuppdraget startade Ida Texell nätverket Magma, vars ambition är att öka kvinnliga anställda inom räddningstjänsten och speciellt att få in fler kvinnor på chefspositioner.

Motivering

”Idas arbete inom kommunal räddningstjänst har utmanat rådande normer och därmed banat väg för en mer inkluderande räddningstjänst i Sverige. Ida har genom sitt arbete visat att brandsäkerhet är en del av ett samhälle för alla. Genom sitt mod och sin handlingskraft inspirerar hon andra att vara modiga och våga leda för en bättre värld.”

Föreningen brandteknisk ingenjörsvetenskap

Relaterade nyheter

  • 27 JAN 2022
    Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Nominera nu! Senast 20 februari 2022 behöver vi din nominering.
  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
  • 14 JAN 2022
    Med vaken blick söker de av allt de ser genom bilrutan. De känner varje område i Upplands-Bro kommun precis lika bra som de känner varandra. I tio år har KG Sjöblom och Tomas Arvén rattat Grannstödsbilen i Upplands-Bro kommun ihop....
Upp