8MAR2021

Magnus vinnare av Funkisfestivalen

Nu är det klart vem som har vunnit den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen. Det blir Magnus som får åka till riksfinalen i Stockholm och representera Upplands-Bro kommun.

Funkisfestival vinnare Magnus

Magnus, med låten I don´t want to miss a thing, är vinnare av årets Funkisfestival i Upplands-Bro kommun

Precis som för många andra evenemang har pandemin gjort att Funkisfestivalen flyttat in på den digitala scenen. En 40 minuter lång film har presenterat alla nio artister och deras nummer (se Youtube-länk i faktarutan nedan). Röstningen pågick mellan 27 februari - 6 mars.

Nu står det alltså klart att artist nr 9, Magnus, med Aerosmith-låten I don´t want to miss a thing har fått flest röster. Det innebär att han den 23 augusti får åka till riksfinalen i Stockholm och framföra sin låt. Stort grattis säger vi till Magnus!

– Det här var min första tävling. Jag älskar musik och att stå på scen och uppträda. Låten betyder jättemycket för mig och jag tillägnar den till min fru Viktoria, säger vinnaren.

– Vilket fantastiskt engagemang det har varit från både artister och alla som hjälpt med produktionen. Det här är ett minne för livet för alla inblandade, säger Helena Karlsson, kultursamordnare och ansvarig för evenemanget.

Om funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största meloditävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt evenemang som anordnas sedan 2011.

Här är länk till filmen med alla nio artister.

Här kan du läsa mer om finalen och organisationen Funkisglädje, som grundat Funkisfestivalen.

Relaterade nyheter

  • 2 AUG 2022
    Nu kan du gunga stående, snurrande, sittande och surfande i Stjärnparken i Bro. Torsdag 4 augusti klockan 14 är det dags för invigning av en ny gungpark i Stjärnparken. Inviger gör kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson...
  • 1 AUG 2022
    Flera personer har hört av sig till kommunen om att det ofta är skräpigt vid Lillsjön när många har besökt badplatsen. Ett problem är att det kan vara svårt att se sopkärlen på grund av avspärrningarna för bygget av den nya friluftsgården....
  • 29 JUL 2022
    Sedan några veckor tillbaka pågår inspelningen av långfilmen Sisters i Bro. Torsdag 4 augusti ställs ett tivoli upp vid Stjärnparken i Bro, där filmscener ska spelas in. 500 fribiljetter delas ut under dagen till besökare, som alltså...
Upp