8MAR2021

Magnus vinnare av Funkisfestivalen

Nu är det klart vem som har vunnit den lokala deltävlingen av Funkisfestivalen. Det blir Magnus som får åka till riksfinalen i Stockholm och representera Upplands-Bro kommun.

Funkisfestival vinnare Magnus

Magnus, med låten I don´t want to miss a thing, är vinnare av årets Funkisfestival i Upplands-Bro kommun

Precis som för många andra evenemang har pandemin gjort att Funkisfestivalen flyttat in på den digitala scenen. En 40 minuter lång film har presenterat alla nio artister och deras nummer (se Youtube-länk i faktarutan nedan). Röstningen pågick mellan 27 februari - 6 mars.

Nu står det alltså klart att artist nr 9, Magnus, med Aerosmith-låten I don´t want to miss a thing har fått flest röster. Det innebär att han den 23 augusti får åka till riksfinalen i Stockholm och framföra sin låt. Stort grattis säger vi till Magnus!

– Det här var min första tävling. Jag älskar musik och att stå på scen och uppträda. Låten betyder jättemycket för mig och jag tillägnar den till min fru Viktoria, säger vinnaren.

– Vilket fantastiskt engagemang det har varit från både artister och alla som hjälpt med produktionen. Det här är ett minne för livet för alla inblandade, säger Helena Karlsson, kultursamordnare och ansvarig för evenemanget.

Om funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största meloditävling för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är ett årligt evenemang som anordnas sedan 2011.

Här är länk till filmen med alla nio artister.

Här kan du läsa mer om finalen och organisationen Funkisglädje, som grundat Funkisfestivalen.

Relaterade nyheter

  • 11 MAJ 2021
    Mellan den 10–30 maj har du möjlighet att säga vad du tycker i Upplands-Bro kommuns trivselundersökning om kultur- och fritidsverksamheterna. Allt från badplatser, kulturskola, idrottsplatser till fritidsgårdar står i fokus. Tyck...
  • 11 MAJ 2021
    Nu har vinnarna i bibliotekets novelltävling 2021 för unga utsetts. Hela 23 tävlingsbidrag inkom och det gav juryn ett styvt jobb med att utse de sex pristagarna i Upplands-Bro kommun. Vinnare blev en berättelse om psykisk ohälsa och...
  • 7 MAJ 2021
    I veckan var det uppstart för projektet Skapande Förskola. Tre konstnärer kommer under året, tillsammans med barn på sju förskolor i Upplands-Bro, att skapa konst som ska stärka barnens kreativitet och tillgång kulturens alla utt...
Fråga oss
Upp