6FEB2021

Rösta på din favorit i årets digitala vårsalong

Årets vårsalong, med 31 verk av lokala konstnärer och konsthantverkare, har öppnat. I år visas utställningen digitalt, på grund av pandemin. Precis som vanligt uppmanas besökarna rösta på sina favoritalster – ett konstverk och ett konsthantverk.

En kvinna och en man som står med ryggarna mot varandra.

Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer som håller i vårsalongen och Mattias Peterson (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Det är flera lokala konstnärer som vill delta i vårsalongen. Nu har en jury valt ut 31 verk som visas från 6 februari fram till 7 april i en digital utställning. En av jurymedlemmarna är kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

– Vårsalongen är en fantastisk möjlighet för alla lokala konstnärer och konsthantverkare i kommunen. Det finns en enorm kreativitet som nu får en arena för att blomma ut för fullt! Nu under pandemin är konst och kultur viktigare än någonsin, säger Mattias Peterson.

Hög kvalitet

Det är föreningen Konstformer som varje år arrangerar vårsalongen. Föreningens sekreterare Tina Närefors tycker att de alster som har lämnats in överlag håller väldigt hög kvalitet.

– Det är främst måleri: olja, akvarell och akryl. Men också hantverk i form av träsnideri, keramik och textil. Vi tar emot från både nybörjade och etablerade konstnärer, säger hon.

Fram till den 17 mars kan alla som vill rösta på sina favoritverk. Man röstar på ett konstverk och ett kontshantverk. Priset är en vinnarutställning i december 2021.

– Vi hoppas att pandemin har lättat då så att det kan bli en vanlig utställning i konsthallen i Kungsängen, säger Tina Närefors.

Så röstar du på dina favoriter

På kommunens kulturwebb kan du ta del av den digitala utställningen. Den finns tillgänglig att se digitalt fram till 7 april.

Den visas också på föreningen Konstformers facebooksida.

Här kan du rösta på dina favoriter, ett konsthantverk och en målning. Varje person kan rösta en gång, du identifierar dig med bank-ID.

Sista dagen att rösta är 17 mars.

Relaterade nyheter

  • 21 OKT 2021
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
Upp