6FEB2021

Rösta på din favorit i årets digitala vårsalong

Årets vårsalong, med 31 verk av lokala konstnärer och konsthantverkare, har öppnat. I år visas utställningen digitalt, på grund av pandemin. Precis som vanligt uppmanas besökarna rösta på sina favoritalster – ett konstverk och ett konsthantverk.

En kvinna och en man som står med ryggarna mot varandra.

Tina Närefors, sekreterare i föreningen Konstformer som håller i vårsalongen och Mattias Peterson (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Det är flera lokala konstnärer som vill delta i vårsalongen. Nu har en jury valt ut 31 verk som visas från 6 februari fram till 7 april i en digital utställning. En av jurymedlemmarna är kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

– Vårsalongen är en fantastisk möjlighet för alla lokala konstnärer och konsthantverkare i kommunen. Det finns en enorm kreativitet som nu får en arena för att blomma ut för fullt! Nu under pandemin är konst och kultur viktigare än någonsin, säger Mattias Peterson.

Hög kvalitet

Det är föreningen Konstformer som varje år arrangerar vårsalongen. Föreningens sekreterare Tina Närefors tycker att de alster som har lämnats in överlag håller väldigt hög kvalitet.

– Det är främst måleri: olja, akvarell och akryl. Men också hantverk i form av träsnideri, keramik och textil. Vi tar emot från både nybörjade och etablerade konstnärer, säger hon.

Fram till den 17 mars kan alla som vill rösta på sina favoritverk. Man röstar på ett konstverk och ett kontshantverk. Priset är en vinnarutställning i december 2021.

– Vi hoppas att pandemin har lättat då så att det kan bli en vanlig utställning i konsthallen i Kungsängen, säger Tina Närefors.

Så röstar du på dina favoriter

På kommunens kulturwebb kan du ta del av den digitala utställningen. Den finns tillgänglig att se digitalt fram till 7 april.

Den visas också på föreningen Konstformers facebooksida.

Här kan du rösta på dina favoriter, ett konsthantverk och en målning. Varje person kan rösta en gång, du identifierar dig med bank-ID.

Sista dagen att rösta är 17 mars.

Relaterade nyheter

  • 26 FEB 2021
    Gör dig redo för musikfest med glitter och glamour! Årets lokala deltävling av Funkisfestivalen går av stapeln i kommunens youtubekanal lördag 27 februari klockan 18.00. Då avgörs vem som får representera Upplands-Bro i den stora...
  • 16 FEB 2021
    Här hittar du årets sportlovsprogram med massor av roliga och mysiga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, så håll koll här. Ha så roligt – och njut av sportlovet vecka 9!
  • 15 JAN 2021
    På måndag 18 januari öppnar isbanan på Kungsängens IP för allmänheten igen. Även skidspår kommer anläggas så fort det är möjligt.
Fråga oss
Upp