29JAN2021

Take away-luncherna för gymnasieelever fortsätter

Sedan måndagen 18 januari kan gymnasieelever hämta take away-luncher från anslutna restauranger i kommunen. Vi påminner om att erbjudandet endast gäller gymnasieelever som är folkbokförda i Upplands-Bro – de dagar då man deltar i fjärrundervisning.

Närbild på matlådor.

Syftet med take awayluncherna är att erbjuda eleverna näringsriktiga måltider och samtidigt stötta det lokala näringslivet.

Det är en populär satsning, under de två veckor som den har pågått har 700 gymnasieelever registrerat sig för att kunna hämta ut luncher från någon av de 17 lokala restauranger som har anslutit sig.

Under den här perioden har myndigheternas rekommendationer ändrats och många skolor har därför bytt upplägg och övergått till att undervisa eleverna i skolans lokaler – helt eller delvis.

Endast vid fjärrundervisning

Viktigt att komma ihåg är därför att take away-luncherna endast gäller kommunens gymnasieelever de dagar som man deltar i fjärrundervisning.

Övriga dagar ska man äta sin lunch i skolmatsalen, precis som vanligt.

Kommunen genomför stickprovskontroller för att försäkra att de som hämtar take away-luncher följer reglerna. Den som byter mot reglerna får sin kod avaktiverad och kan därmed inte hämta ut luncher i fortsättningen, en åtgärd som har vidtagits i ett antal fall.

Relaterade nyheter

Upp