25JAN2021

Bli samordnare inom social omsorg – dags att ansöka

Är du undersköterska med intresse för ledarskap och personalfrågor? Höstterminen 2021 startar nästa omgång av distansutbildningen ”Verksamhetsledare/samordnare inom social omsorg” i Upplands-Bro. Ansökan öppnar 25 januari.

En kvinna pratar i telefon, vid ett skrivbord framför en dator.

Ansökningsperioden är 25 januari - 18 april 2021.

Utbildningen riktar sig till dig som har jobbat som undersköterska eller motsvarande i minst ett år. Du kommer att få kunskaper och verktyg för att utvecklas mot en ny yrkesroll som verksamhetsledare/samordnare.

Det innebär ledarskapsinriktat och administrativt arbete där du arbetar självständigt, är flexibel och kan fatta snabba beslut. Yrket ställer också krav på förmåga att samverka med såväl personal som ledning. Att arbeta som verksamhetsledare och samordnare inom social omsorg innebär både strategiskt och operativt arbete.

Utbildningen har tagits fram i samarbete med chefer inom social omsorg. Den är alltså verklighetsanknuten och efterfrågas av lokala och regionala arbetsgivare.

Läs på distans parallellt med arbete

Utbildningen är en YH-utbildning (Yrkeshögskola). Den motsvarar 200 YH-poäng och pågår på halvtid under två år, vilket gör det möjligt att arbeta samtidigt som du studerar. Det är en distansutbildning med 2 obligatoriska träffar i klassrum per månad.

I utbildningen ingår praktik i två omgångar, så kallade LIA-perioder (Lärande i arbete). LIA innebär fyra respektive sex veckors verksamhetsförlagt lärande.

Behörighetskrav

Du ska ha fullständigt slutbetyg/gymnasieexamen i vård- och omsorgsutbildning, eller motsvarande kunskaper som ledningsgruppen bedömer likvärdiga, så som omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning.

Det finns även andra utbildningar och erfarenheter som gör dig behörig för utbildningen. Läs mer om detta på utbildningens informationssida (se faktaruta nedan).

Så ansöker du

Utbildningen startar 9 augusti 2021.

Ansökan öppnar den 25 januari 2021 och är öppen fram till och med 18 april.

Här kan du läsa mer om utbildningen, och göra din ansökan.

Relaterade nyheter

  • 12 JAN 2022
    Välkommen på Öppet hus på Fordonsprogrammets transportinriktning! Lördagen den 12 februari kl. 9 - 12 är du välkommen att hälsa på hos oss på Energivägen 19 i Brunna (vi kommer vara utomhus). Kom och möt elever och personal, kolla...
  • 21 DEC 2021
    Är du intresserad av dans? Då ska du söka Dansprofil på Upplands-Brogymnasiet, då du kan kombinera dina gymnasiestudier med dansträning. Tillsammans lär vi oss koreografier, grundsteg, teknik och mycket mer i flera dansstilar, framför...
  • 3 DEC 2021
    Tisdagen den 1 februari bjuder vi in till ännu ett öppet hus på Upplands-Brogymnasiet mellan kl. 18 och 19.30. Välkommen att titta på våra lokaler, träffa elever och personal och ställa dina frågor på plats. Rektor håller även en kort...
Upp