25JAN2021

Bli samordnare inom social omsorg – dags att ansöka

Är du undersköterska med intresse för ledarskap och personalfrågor? Höstterminen 2021 startar nästa omgång av distansutbildningen ”Verksamhetsledare/samordnare inom social omsorg” i Upplands-Bro. Ansökan öppnar 25 januari.

En kvinna pratar i telefon, vid ett skrivbord framför en dator.

Ansökningsperioden är 25 januari - 18 april 2021.

Utbildningen riktar sig till dig som har jobbat som undersköterska eller motsvarande i minst ett år. Du kommer att få kunskaper och verktyg för att utvecklas mot en ny yrkesroll som verksamhetsledare/samordnare.

Det innebär ledarskapsinriktat och administrativt arbete där du arbetar självständigt, är flexibel och kan fatta snabba beslut. Yrket ställer också krav på förmåga att samverka med såväl personal som ledning. Att arbeta som verksamhetsledare och samordnare inom social omsorg innebär både strategiskt och operativt arbete.

Utbildningen har tagits fram i samarbete med chefer inom social omsorg. Den är alltså verklighetsanknuten och efterfrågas av lokala och regionala arbetsgivare.

Läs på distans parallellt med arbete

Utbildningen är en YH-utbildning (Yrkeshögskola). Den motsvarar 200 YH-poäng och pågår på halvtid under två år, vilket gör det möjligt att arbeta samtidigt som du studerar. Det är en distansutbildning med 2 obligatoriska träffar i klassrum per månad.

I utbildningen ingår praktik i två omgångar, så kallade LIA-perioder (Lärande i arbete). LIA innebär fyra respektive sex veckors verksamhetsförlagt lärande.

Behörighetskrav

Du ska ha fullständigt slutbetyg/gymnasieexamen i vård- och omsorgsutbildning, eller motsvarande kunskaper som ledningsgruppen bedömer likvärdiga, så som omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning.

Det finns även andra utbildningar och erfarenheter som gör dig behörig för utbildningen. Läs mer om detta på utbildningens informationssida (se faktaruta nedan).

Så ansöker du

Utbildningen startar 9 augusti 2021.

Ansökan öppnar den 25 januari 2021 och är öppen fram till och med 18 april.

Här kan du läsa mer om utbildningen, och göra din ansökan.

Relaterade nyheter

  • 24 JUN 2021
    Trots ett utmanande år med distansundervisning för de flesta eleverna på Upplands-Brogymnasiet ökar andelen elever som uppnår gymnasieexamen. För bygg- och anläggningsprogrammet samt handelsprogrammet når samtliga elever gymnasie...
  • 18 JUN 2021
    60 av kommunens 370 feriearbetande ungdomar har fått jobb inom Ung Kraft Bro. Ett koncept där de ska arbeta för att fräscha upp utemiljön, skapa konst – och ordna sociala aktiviteter i området. En sak är klar: idéer finns det gott...
  • 10 JUN 2021
    Nu har treorna sprungit ut och ettorna och tvåorna har gått på sommarlov. I dagsläget planerar vi för att ha alla elever på plats i skolan vid uppstarten i augusti, något vi längtat mycket efter. Vi ser fram emot en spännande höst...
Upp