19JAN2021

Sommarjobb 2021 – ansökan öppnar 1 februari

Du som är mellan 15 och 17 år och folkbokförd i Upplands-Bro kan ansöka om sommarjobb via kommunen. Ansökan ska göras mellan 1 och 15 februari.

Kollage av bilder. Ungdomar i arbetsvästar, kaffeservering, strand, löparbana, skrpplockning, barn i sandlåda och målarpensel.

Det finns många typer av sommarjobb som man kan få via kommunen.

Syftet med sommarjobben är att unga Upplands-Brobor ska få möjlighet att skaffa sig arbetslivserfarenhet och en egen lön.

Förra året fick 357 ungdomar sommarjobb via kommunen och sommarjobbsgarantin uppfylldes. Den innebär att alla som går ut 9:an eller 1:an och 2:an på gymnasiet – och söker sommarjobb via kommunen för första gången – garanteras ett jobb.

Samarbete med näringslivet

Av de 357 platserna fanns de flesta inom kommunens egna verksamheter men 49 platser var på externa företag genom ett samarbete med kommunen. Diskussionerna med lokala företag är redan igång och förhoppningen är att kunna erbjuda ännu fler företagsplaceringar i år.

Ett sommarjobb via kommunen innebär att du får arbete under en treveckorsperiod under sommaren. Det går inte att välja period men man kan önska den man helst vill ha. Perioderna fördelas efter önskemål i den mån det är möjligt.

 • Period 1 (14 juni – 2 juli, ej midsommarafton)
 • Period 2 (5 juli – 23 juli)
 • Period 3 (26 juli – 13 augusti)

Sommarjobben finns inom flera olika arbetsområden, bland annat utomhusskötsel, barn- och fritidsverksamhet, kulturprojekt, områdesutveckling och kioskverksamhet.

Du kan lämna önskemål i din ansökan, om vilket arbetsområde du helst vill jobba inom. Önskemålen uppfylls i den mån det går. Jobben lottas sedan slumpmässigt ut efter önskemålen.

Relaterade nyheter

 • 24 JUN 2021
  Trots ett utmanande år med distansundervisning för de flesta eleverna på Upplands-Brogymnasiet ökar andelen elever som uppnår gymnasieexamen. För bygg- och anläggningsprogrammet samt handelsprogrammet når samtliga elever gymnasie...
 • 18 JUN 2021
  60 av kommunens 370 feriearbetande ungdomar har fått jobb inom Ung Kraft Bro. Ett koncept där de ska arbeta för att fräscha upp utemiljön, skapa konst – och ordna sociala aktiviteter i området. En sak är klar: idéer finns det gott...
 • 10 JUN 2021
  Nu har treorna sprungit ut och ettorna och tvåorna har gått på sommarlov. I dagsläget planerar vi för att ha alla elever på plats i skolan vid uppstarten i augusti, något vi längtat mycket efter. Vi ser fram emot en spännande höst...
Upp