19JAN2021

Sommarjobb 2021 – ansökan öppnar 1 februari

Du som är mellan 15 och 17 år och folkbokförd i Upplands-Bro kan ansöka om sommarjobb via kommunen. Ansökan ska göras mellan 1 och 15 februari.

Kollage av bilder. Ungdomar i arbetsvästar, kaffeservering, strand, löparbana, skrpplockning, barn i sandlåda och målarpensel.

Det finns många typer av sommarjobb som man kan få via kommunen.

Syftet med sommarjobben är att unga Upplands-Brobor ska få möjlighet att skaffa sig arbetslivserfarenhet och en egen lön.

Förra året fick 357 ungdomar sommarjobb via kommunen och sommarjobbsgarantin uppfylldes. Den innebär att alla som går ut 9:an eller 1:an och 2:an på gymnasiet – och söker sommarjobb via kommunen för första gången – garanteras ett jobb.

Samarbete med näringslivet

Av de 357 platserna fanns de flesta inom kommunens egna verksamheter men 49 platser var på externa företag genom ett samarbete med kommunen. Diskussionerna med lokala företag är redan igång och förhoppningen är att kunna erbjuda ännu fler företagsplaceringar i år.

Ett sommarjobb via kommunen innebär att du får arbete under en treveckorsperiod under sommaren. Det går inte att välja period men man kan önska den man helst vill ha. Perioderna fördelas efter önskemål i den mån det är möjligt.

 • Period 1 (14 juni – 2 juli, ej midsommarafton)
 • Period 2 (5 juli – 23 juli)
 • Period 3 (26 juli – 13 augusti)

Sommarjobben finns inom flera olika arbetsområden, bland annat utomhusskötsel, barn- och fritidsverksamhet, kulturprojekt, områdesutveckling och kioskverksamhet.

Du kan lämna önskemål i din ansökan, om vilket arbetsområde du helst vill jobba inom. Önskemålen uppfylls i den mån det går. Jobben lottas sedan slumpmässigt ut efter önskemålen.

Relaterade nyheter

 • 15 APR 2021
  Vill du komma till UBG för att besöka våra program och träffa elever och lärare? Kolla in nedanstående datum! OBS! Anmälan sker på mail. Barn och fritid Torsdag 22 april kl. 10.00 Torsdag 6 maj kl. 10.00 Anmälan: daniel.scheidegger@upplands-bro.se...
 • 15 APR 2021
  Under flera år har barnen som går på förskolan Ekhammar haft verksamhet i tillfälliga lokaler. På Utbildningsnämndens möte den 6 april beslutades att dessa lokaler ska avvecklas senast 2022-01-01 och barnen flytta till den nybyggda...
 • 1 APR 2021
  Huvudmannen har beslutat att fortsätta med delvis fjärrundervisning med en årskurs på skolan och två årskurser på distans efter påsklovet då smittspridningen ökat igen den senaste tiden. Vi har då valt att prioritera eleverna i årskurs...
Fråga oss
Upp