19JAN2021

Sommarjobb 2021 – ansökan öppnar 1 februari

Du som är mellan 15 och 17 år och folkbokförd i Upplands-Bro kan ansöka om sommarjobb via kommunen. Ansökan ska göras mellan 1 och 15 februari.

Kollage av bilder. Ungdomar i arbetsvästar, kaffeservering, strand, löparbana, skrpplockning, barn i sandlåda och målarpensel.

Det finns många typer av sommarjobb som man kan få via kommunen.

Syftet med sommarjobben är att unga Upplands-Brobor ska få möjlighet att skaffa sig arbetslivserfarenhet och en egen lön.

Förra året fick 357 ungdomar sommarjobb via kommunen och sommarjobbsgarantin uppfylldes. Den innebär att alla som går ut 9:an eller 1:an och 2:an på gymnasiet – och söker sommarjobb via kommunen för första gången – garanteras ett jobb.

Samarbete med näringslivet

Av de 357 platserna fanns de flesta inom kommunens egna verksamheter men 49 platser var på externa företag genom ett samarbete med kommunen. Diskussionerna med lokala företag är redan igång och förhoppningen är att kunna erbjuda ännu fler företagsplaceringar i år.

Ett sommarjobb via kommunen innebär att du får arbete under en treveckorsperiod under sommaren. Det går inte att välja period men man kan önska den man helst vill ha. Perioderna fördelas efter önskemål i den mån det är möjligt.

 • Period 1 (14 juni – 2 juli, ej midsommarafton)
 • Period 2 (5 juli – 23 juli)
 • Period 3 (26 juli – 13 augusti)

Sommarjobben finns inom flera olika arbetsområden, bland annat utomhusskötsel, barn- och fritidsverksamhet, kulturprojekt, områdesutveckling och kioskverksamhet.

Du kan lämna önskemål i din ansökan, om vilket arbetsområde du helst vill jobba inom. Önskemålen uppfylls i den mån det går. Jobben lottas sedan slumpmässigt ut efter önskemålen.

Relaterade nyheter

 • 20 OKT 2021
  UBG Filmförening visade på onsdagen klassikern Tillbaka till framtiden i filmstudion i hus 9. Nästa onsdag den 27 oktober är det dags igen. Lagom till Halloween visas då The Nightmare Before Christmas! Välkomna!
 • 20 OKT 2021
  Vid höstterminens start öppnade Jensen Bro Mälarstrand dörrarna för elever. Med anledning av de restriktioner som funnits kopplat till pandemin hölls den formella invigningen i mitten av oktober.
 • 15 OKT 2021
  Att använda digitala verktygen är en naturlig och självklar del av vardagen för de allra flesta barn idag. Digitala verktyg kan användas för att göra undervisning i förskolor och skolor mer tillgänglig för alla barn och stärka barnens...
Upp