11JAN2021

Vad ska nya sporthallen heta? Vi behöver din hjälp!

Den nya sporthallen vid Ekhammarskolan i Kungsängen är invigd men saknar ett namn. Nu kan du vara med och lämna förslag på vad hallen ska heta! Senast den 24 januari behöver vi ditt förslag.

Fasaden på sporthall. Framför står tre personer och klipper ett blågult band.

I september 2020 invigdes den nya sporthallen men än har den inget namn. På bild Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till vänster, Vera Grobecker från Tibble-Kungsängen BTK och till höger Olle Eklund från Bro IK.

Allmänheten bjuds in att lämna förslag på namn till den nya sporthallen vid Ekhammarskolan i Kungsängen.

Beslutet fattades den 7 december 2020 i Tekniska nämnden.

Ska sätta sporthallen på kartan

Enligt beslutet vill man gärna ha ett namn som ”står ut och sätter sporthallen på kartan”. Samtidigt måste namnet följa kommunens namnpolicy.

Principerna för namngivning i Upplands-Bro är bland annat att namnet ska vara lätt att uttala, skriva och minnas. Det ska inte förväxlas med andra namn i området och det ska inte vara löjeväckande. Det ska vara på svenska och följa svenska skrivregler. En princip är också att utgå från kommunens kulturhistoriska miljöer.

Upplägg:

 • Den som vill kan mejla eller posta sitt förslag på namn. Senast den 24 januari måste förslaget ha kommit in till kommunen.
 • Av de inkomna förslagen kommer Tekniska nämnden att välja ut tre stycken som går vidare till en omröstning.
 • I mitten av april utlyses omröstningen där allmänheten får rösta på sin favorit av de tre framtagna förslagen.
 • Det namnförslag som får flest röster kommer fastställas av Tekniska nämnden i slutet på maj och namnet tillkännages.

Så gör du för att delta

E-post: Mejla ditt namnförslag till kommun@upplands-bro.se, ange referens ”Namn sporthallen” i ämnesraden.

Skicka brev: Posta ditt brev till Upplands-Bro Kommun, 196 81, Kungsängen, märk kuvertet med referens ”Namn sporthallen”

Senast 24 januari måste kommunen ha fått in ditt förslag!

Här kan du läsa namnpolicyn och om hur kommunen arbetar med namnsättning.

Relaterade nyheter

 • 21 OKT 2021
  Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
 • 28 SEP 2021
  Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
 • 3 SEP 2021
  Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
Upp