20DEC2020

Upplands-Bro kommun bjuder in till två vandringar den 4 och 5 januari 2021

Häng med den 4 januari på en guidad vandringstur på en delsträcka av Upplands-Broleden som är totalt 29 km lång som bjuder både på naturupplevelser och kulturhistoriska miljöer. Du vandrar genom hagar, längs vackra grusvägar med sjöutsikt och genom skog. Vi fikar vid fågeltornet i Tibbleviken.

Man och kvinna på vandring i skogen

Den 5 januari är det dags igen, då vandrar vi genom naturreservatet Stäketskogen via vägmuseet Dalkarlsbacken. Vi går också en liten bit på den gamla banvallen ner till Ryssgraven. Vi fikar vid en vacker utsiktsplats.

Anmäl dig redan idag, se nedan länk. Om du av någon anledning får förhinder vänligen kontakta vandringsguiden, Maria Elfström 08-58169065.

Upplands-Broleden

Datum: 4 januari

Antal platser: 8 personer

Tid: 10.00

Plats: Upplands-Broleden, vandring 9 km

Samlingsplats: Kungsängens pendeltågsstation

Hur lång tid tar vandringen: ca 3 timmar

Ska man ta med sig fika: Ja

Guide: Maria Elfström, Kommunekolog

Boka plats: https://service.upplands-bro.se/BokaVandring

 

Naturreservat Stäketskogen

Datum: 5 januari

Antal platser: 8 personer

Tid: 10.00

Sträcka: 4 km

Samlingsplats: Kungsängens pendeltågsstation

Hur lång tid tar vandringen: ca 1,5 timmar

Ska man ta med sig fika: Ja

Guide: Maria Elfström, Kommunekolog

Boka plats: https://service.upplands-bro.se/BokaVandring

Relaterade nyheter

  • 19 MAJ 2022
    Invigningen av den nya friluftsgården vid Lillsjön skulle ha varit i maj månad, men en vattenskada har satt stopp för det. Troligen kan byggnaden inte tas i bruk förrän i augusti.
  • 18 MAJ 2022
    För ett år sedan skrev cykelentusiasten Melvin Johansson ett brev till kommunen och frågade om hjälp med att bygga en dirtcykelbana bakom Lillsjöskolan i Kungsängen. På tisdagen invigdes banan av Kultur- och fritidsnämndens ordförande...
  • 9 MAJ 2022
    Kommunen genomför just nu två undersökningar på området kultur- och fritid. Ta några minuter och svara på frågorna i en eller båda enkäterna. Det är värdefullt för att verksamheterna ska kunna utvecklas! När du deltar har du chans...
Upp