25NOV2020

Vem blir årets Upplands-Broare 2020? Dags att nominera!

Varje år utser kommunen årets Upplands-Broare. Priset går till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Låter det som någon du känner? Passa på att nominera! Senast 22 januari 2021 behöver vi din nominering.

Anonym figur med frågetecken.

Känner du en bra förebild i Upplands-Bro? Nominera till Årets Upplands-Broare!

Priset delas ut årligen och ska gå till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Personen eller personerna som får priset ska bo, arbeta eller på annat sätt vara verksamma i Upplands-Bro den dag nomineringen sker.

Invånare i Upplands-Bro kommun får nominera en person eller flera personer som de tycker bör få priset. I förslaget ska finnas den nominerades fullständiga namn och adress samt en motivering till varför just hen/de ska tilldelas priset.

Så utses vinnaren

Det är kommunfullmäktiges presidium, som består av ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, som beslutar vem som ska få utmärkelsen Årets Upplands-Broare bland de nominerade.

Utdelning

Den person (eller de personer) som utnämns till Årets Upplands-Broare kontaktas innan den formella utnämningen. Anledningen är att personen ska ha möjlighet att tacka nej till priset.

Prisutdelningen är en årligen återkommande händelse. Hittills har priset delats ut efter sommaren varje år men på grund av corona sker utdelningen av priset för Årets Upplands-Broare 2020, i samband med kommunfullmäktiges första sammanträde 2021.

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare är inte kopplat till en prestation under någon specifik tidsperiod.

Utmärkelse

Utmärkelsen till Årets Upplands-Broare bör enligt de beslutade reglerna vara ett konstföremål med anknytning till kommunen och utformat av en lokal konstnär.
Summan för priset bör inte överstiga 5 000 kr.

Så nominerar du!

Skicka in din nominering till: kommun@upplands-bro.se

Senast 22 januari behöver vi din nominering.

Mer om priset

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare har delats ut sedan 2006. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset.

Hösten 2020 beslutade kommunfullmäktige att priset fortsättningsvis ska delas ut under våren, för föregående år.

Relaterade nyheter

  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
  • 14 JAN 2022
    Med vaken blick söker de av allt de ser genom bilrutan. De känner varje område i Upplands-Bro kommun precis lika bra som de känner varandra. I tio år har KG Sjöblom och Tomas Arvén rattat Grannstödsbilen i Upplands-Bro kommun ihop....
  • 13 JAN 2022
    Upplands-Bro kommun har den senaste tiden fått in flera synpunkter och flera goda förslag på kommunens ordningsföreskrifter, som bland annat reglerar fyrverkerier på offentlig plats.
Upp