23NOV2020

Presentkort till medarbetare och förtroendevalda – stöttar samtidigt lokala näringslivet

Vi närmar oss jul. Som tack för enastående insatser under 2020, och eftersom rådande restriktioner hindrar sammankomster, kommer kommunens medarbetare och förtroendevalda i år att få en julgåva i form av ett presentkort på 250 kronor. Tanken är att samtidigt stötta det lokala näringslivet som drabbats hårt under pandemin.

Kollage med tre bilder. En närbild på julgranspynt samt porträtt på en kvinna och en man.

I år tackas medarbetare och förtroendevalda i kommunen med ett presentkort. Samtidigt stöttas det lokala näringslivet. På bild, kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) och kommundirektör Ida Texell.

Beslutet fattades 10 november av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) genom ett ordförandebeslut.

Vanligtvis brukar anställda och förtroendevalda samlas för jullunch eller andra sammankomster inför julen då de flesta har ledigt. I år är dock inte detta möjligt på grund av risken för smittspridning och de rådande restriktionerna från Folkhälsomyndigheten.

Därför kommer medarbetare och förtroendevalda att tackas för året som gått med en julgåva, ett presentkort på 250 kronor.

– 2020 har som alla vet varit ett speciellt år som har ställt höga krav på vår organisation. Både medarbetare och förtroendevalda har tagit sig an de utmaningar vi ställts inför – och fortfarande ställs inför – på ett fantastiskt sätt och vi vill visa vår uppskattning, säger Ida Texell, kommundirektör.

De närmsta veckorna, mellan 23 november och 4 december, kommer företag i och omkring Upplands-Bro att erbjudas möjlighet att ansluta sig och bli ett av företagen där presentkortet kan lösas in.

– Julgåvan blir ett sätt att stötta lokala företag, som drabbats hårt i spåren av pandemin, samtidigt som vi vill säga tack till alla som jobbat hårt det här året, både anställda och förtroendevalda, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Relaterade nyheter

Upp