22NOV2020

Med anledning av dödsskjutning i Tibble, Upplands-Bro, lördag 21 november

Vid 23-tiden på lördagskvällen den 21 november blev en man skjuten till döds i Tibble, Kungsängen. Kommunen samarbetar med polisen, sätter in extra trygghetsskapande resurser och erbjuder stöd genom uppsökande verksamhet.

Kommunhusets fasad.

Den avlidne mannen är i 25-årsåldern och är hemmahörande i Upplands-Bro. Kommunen tar händelsen på stort allvar och kommer under söndagen tillsammans med polisen och andra samhällsaktörer att genomföra flera åtgärder för att stötta oroliga invånare och skapa trygghet i kommunen.

– Det som hände i natt är tragiskt och allvarligt. Vi måste ta tillbaka makten från de kriminella gängen för att skapa ett starkare och tryggare samhälle. Straffen för gängrelaterad brottslighet behöver skärpas och polisens och rättsväsendets förutsättningar att agera kraftfullare behöver bli bättre. Trygghet för alla som bor och vistas i kommunen är en av de högts prioriterade frågorna för oss i Upplands-Bro, säger Fredrik Kjos (M) Kommunstyrelsens ordförande.

Detta görs nu

 • Kommunens fältgrupp jobbar uppsökande under söndagseftermiddagen och söndagskvällen.
 • Personal från kommunens fritidsgårdar kommer också att finnas på platser där unga rör sig.
 • Kommunens väktarbolag Rapid förstärker sitt arbete och förlänger sitt pass.
 • Polisen kommer att ha uniformerad personal ute i kommunen som söker vittnen samt finns tillgängliga för frågor från allmänheten.

Kommunens verksamheter är informerade om händelsen under söndagen.

Har du sett något?

Har du gjort iakttagelser under lördagskvällen kopplat till händelsen? Kontakta polisen på telefon 114 14.

Mer information från polisen hittar du här på polisens hemsida och på Facebooksidan ”Polisen Järfälla/Upplands-Bro”.

Behöver du någon att prata med?

Händelsen kan väcka tankar och oro. Känner du behov av att prata med någon så finns det flera möjligheter och hjälp att få.

För dig som ung

Fältarna
Kommunens fältare rör sig på gator och torg under kvällar och nätter. Deras uppgift är att arbeta socialt förebyggande och uppsökande, främst med ungdomar.

Fältarna nås på telefon 072-178 84 07.

Läs mer om fältarnas arbete här.

BRIS

Här kan du prata med en kurator, eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen. Du kan höra av dig om små och stora bekymmer, ex om du mår psykiskt dåligt, har det tufft hemma, har svåra relationer eller vad som helst. Telefon 116 111 (alla dagar 14.00-21.00)

Läs mer på Bris hemsida.

Stödcentrum Nordväst

Erbjuder stöd till ungdomar 10-21 år som utsatts för brott eller som är vittne till brott. Kontakten är frivillig, gratis, och du kan vara anonym om du vill. Du som är brottsutsatt behöver inte ha gjort en polisanmälan. Även anhöriga är välkomna för kontakt. Telefon: 010-444 05 50.

Läs mer på Stödcentrum Nordvästs hemsida.


För dig som vuxen

Trygghetscenter
Du kan kontakta kommunens Trygghetscenter på telefon: 08-581 690 00. Mail: trygg@upplands-bro.se.

BRIS vuxentelefon

Bris erbjuder stöd och råd till vuxna som har frågor om barn och unga upp till 18 år. Bris vuxentelefon nås på: 077-150 50 50.

Kungsängens vårdcentral

Bedömning, rådgivning och behandling för dig som mår psykiskt dåligt. Det kan exempelvis handla om att du är nedstämd, känner oro eller ångest, har sömnsvårigheter eller är i kris.
Telefon: 08-587 325 10.
Läs mer på vårdcentralens hemsida.

Capio vårdcentral, Bro

Ibland kan vi drabbas av nedstämdhet, oro och svårigheter att hantera det vi möter i livet. Våra psykosociala resurser arbetar självständigt men alltid i nära samarbete med våra läkare.
Telefon: 08-120 010 50.
Läs mer på Capios hemsida.

Så arbetar kommunen för att skapa ett tryggare Upplands-Bro

En av kommunens viktigaste uppgifter är att bidra till att du som invånare trivs och känner dig trygg i din vardag.

Här kan du läsa om Upplands-Bro kommuns trygghetsarbete.

Relaterade nyheter

 • 30 JUN 2022
  För att skapa en långsiktigt hållbar hantering av dagvatten och för att klara av såväl dagens som framtidens krav och utmaningar, krävs god planering. Den 15 juni 2022 antog kommunfullmäktige en dagvattenplan och dagvattenpolicy, som...
 • 27 JUN 2022
  Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
 • 22 JUN 2022
  Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
Upp