13NOV2020

Dags att ansöka till yrkesförarutbildningen – start i januari 2021

Är du en framtida lastbilsförare? Efter årsskiftet drar nästa omgång av yrkesförarutbildningen i gång i Upplands-Bro. Sista ansökningsdatum är 6 december 2020.

Lastbil på väg.

Nästa omgång av Yrkesförarutbildningen på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro startar i januari 2021.

Kursen på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro ger dig de kunskaper som krävs för att arbeta som yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.

För att kunna få en plats på utbildningen krävs att du har godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk och du behöver ha B-körkort (manuell förarbehörighet).

Efter avslutad utbildning kan du göra Transportstyrelsens prov för körkortsbehörighet C och yrkeskompetens för godstransporter. För att få yrkeskompetensbevis (YKB) behöver du, enligt lag, vara minst 21 år när kurserna avslutas.

Praktik

Skolan samarbetar med företag i branschen, både stora koncerner och mindre åkerier. Praktik på något av företagen ingår i utbildningen.

Kursstart efter årsskiftet

Utbildningen startar i januari 2021, är på 600 poäng och utbildningstiden är upp till 30 veckor.

Ansök senast den 6 december 2020.

Viktig information angående körtest

På grund av Coronakrisen kan vi inte genomföra de körtester vi brukar göra innan antagning för att säkerställa att du har förmåga att tillgodogöra dig kursen.

Du kommer istället att få genomföra ett praktiskt körtest i början på kursen för att kontrollera att du har möjlighet att tillgodogöra dig kursen. Finns det för stora brister kommer vi att rekommendera dig att gå kursen vid ett senare tillfälle.

Relaterade nyheter

  • 12 JAN 2022
    Välkommen på Öppet hus på Fordonsprogrammets transportinriktning! Lördagen den 12 februari kl. 9 - 12 är du välkommen att hälsa på hos oss på Energivägen 19 i Brunna (vi kommer vara utomhus). Kom och möt elever och personal, kolla...
  • 21 DEC 2021
    Är du intresserad av dans? Då ska du söka Dansprofil på Upplands-Brogymnasiet, då du kan kombinera dina gymnasiestudier med dansträning. Tillsammans lär vi oss koreografier, grundsteg, teknik och mycket mer i flera dansstilar, framför...
  • 3 DEC 2021
    Tisdagen den 1 februari bjuder vi in till ännu ett öppet hus på Upplands-Brogymnasiet mellan kl. 18 och 19.30. Välkommen att titta på våra lokaler, träffa elever och personal och ställa dina frågor på plats. Rektor håller även en kort...
Upp