12NOV2020

Råbyskolan är Årets arbetsplats!

Varje år utses en verksamhet till Årets arbetsplats i Upplands-Bro kommun. Den här gången var det Råbyskolan som tog hem den prestigefulla utnämningen, i hård konkurrens med övriga tävlande.

Fyra personer tar emot blommor och diplom från en man.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) överräckte onsdagen 11 november blommor och diplom till personal på Råbyskolan. De togs emot av representanter från skolans ledningsgrupp, Christer Jones, rektor, Bitte Högberg, skoladministratör, Lilliann Andersson, speciallärare och Maria Fattot Strojwas, lärare.

Priset Årets arbetsplats delas normalt sett ut på våren, för föregående år. När corona slog till i våras sköts det på framtiden och därför är det först nu i höst som Årets arbetsplats 2019 koras.

Men det gör inte priset mindre betydelsefullt.

Christer Jones är rektor på Råbyskolan, som tog hem titeln.

– Vi anmälde oss för att vi ser att vi har förbättrat oss inom flera områden de senaste åren. Ett kriterium i tävlingen handlar om hur man omsätter kommunens värdegrund HEP i praktiken, som står för Helhetssyn, Engagemang och Professionalitet. Vårt motto på skolan är helt i linje med det, målet är att vi ska göra skillnad för våra elever varje dag – både i och utanför klassrummet, säger Christer Jones.

Vad betyder den här vinsten för er?

– Den betyder väldigt mycket. Råbyskolan har haft många utmaningar och vi har vänt det till en positiv utveckling de senaste åren. Vårt arbete har gett resultat. Elever och föräldrar ger Råbyskolan bättre omdömen i elev- och föräldraenkäter. Vi har numera högt söktryck. Och personalen trivs på bra på jobbet – i kommunens senaste medarbetarenkät blev skolans resultat
4,6 av 5. Det känns fantastiskt fint, säger Christer Jones.

Priset är förutom äran en summa pengar.

Vad ska ni göra för pengarna?

– De ska vi använda till en festlig uppstart av vårt nya antimobbingsprogram. Där ska vi lägga våra pengar så att det blir ett festtillfälle för eleverna. Det blir även tilltugg i samband med Nobel och julavslutningen, säger Christer Jones.


Bild på skolbyggnad.

Råbyskolan vann titeln Årets arbetsplats i Upplands-Bro kommun 2019. Priset delas traditionellt ut på våren, för föregående år, men sköts upp i våras på grund av coronapandemin.

Vinnarmotiveringen

”Råbyskolan präglas av en positiv och glad atmosfär bland personalen men också av mycket hårt arbete. Det är många barn som kräver ramar och många kramar.

Personalen måste arbeta med ett mycket flexibelt arbetssätt och med ett situationsanpassat ledarskap. Här måste man också gå utanför i sina roller och arbetsbeskrivningar för att klara uppdraget."

Årets arbetsplats utses av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Övriga finalister

Kansliavdelningen, Kungsgården och Vuxenenheten.

Relaterade nyheter

  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
  • 21 JUN 2022
    Bättre Tillsammans är namnet på kommunens egen podd om hållbarhet. I sommar ändrar avsnitten form och fokuserar på personliga berättelser. Samtalsledare blir Shacke Elmi, uppväxt i Bro och tidigare fältassistent i kommunen. Han...
Upp