16OKT2020

Coop lämnar Broterminalen

Sedan en tid har Coop indikerat att de avser att lämna Broterminalen och flytta verksamheten till en ny anläggning i Eskilstuna. Igår bekräftade Coop planerna och verksamheten vid den nya anläggningen i Eskilstuna beräknas vara i full drift 2024.

Bild på Coops logotyp.

Coop har varit verksamma i Upplands-Bro kommun sedan 1969 och har länge varit en av kommunens största privata arbetsgivare. Coop väljer nu att flytta sina verksamheter från Västerås och Bro till en nybyggd helautomatiserad anläggning i Eskilstuna.

I Upplands-Bro kommun finns en stor och växande logistiksektor och förhoppningen är att arbetstagarna på Broterminalen kan få nya anställningar vid logistikföretagen i kommunen.

Kommunens arbetsmarknadsavdelning och vuxenutbildning samt näringslivsavdelning kommer gemensamt arbeta för att så många som möjligt hittar nya anställningar i Upplands-Bro. Det sker främst genom matchning mot lokala företag samt erbjudande om utbildning via kommunens vuxenutbildning.

Relaterade nyheter

  • 9 APR 2021
    I maj 2021 tillträder Katarina Barter som näringslivschef i Upplands-Bro kommun. Hon har lång erfarenhet av att driva egna företag, styrelsearbete och uppdrag i offentlig sektor. Hon kommer närmast från Solna stad där hon har haft...
  • 9 APR 2021
    Den 8 april samlades politiker, tjänstepersoner och lokala företag för en digital näringslivsträff. Dagen innehöll information om hur kommunen ska växa och utvecklas framöver, samt om arbetet med kommunens nya näringslivsstrategi.
  • 25 MAR 2021
    Torsdagen 25 mars invigdes McDonalds i Brunna park av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M).
Fråga oss
Upp