14OKT2020

Nu lanseras sparksapp.se – en aktivitetsapp för unga i Upplands-Bro

Sparksapp.se riktar sig till unga i Upplands-Bro i åldern 10-16 år. Tjänsten har tagits fram i ett samarbete mellan kommunen, den ideella föreningen Sparks generation och PWC experience center. Syftet är att fler unga ska hitta ”sin grej”, sin väg till en meningsfull fritid.

Illustration med tre mobiltelefoner. I skärmen syns sparksapp.se, en ny tjänst för unga.

Från den 14 oktober kan kommunens 10-16-åringar boka in sig på gratis prova på-pass av en rad olika fritidsaktiviteter på sparksapp.se. Bland annat erbjuds, sång, instrument, ridning, boxning, fotboll, tennis och basket.

Alla aktiviteter i sparksapp.se är kostnadsfria och enkla att prova på, och riktar sig till nybörjare. Utvecklingen av sparksapp.se är en del av det samverkansavtal som kommunen har med föreningen Sparks Generation, för att tillsammans bidra till förbättrad psykisk och fysisk hälsa hos unga.

Idén är att hjälpa unga att hitta en aktivitet, ”sin grej”. Samtidigt som de unga får ett samlat utbud att testa, så får arrangörerna hjälp att nå ut med sina aktiviteter.

Prova på-tillfällena erbjuds både av föreningslivet i Upplands-Bro och av kommunala verksamheter som fritidsgårdar, bibliotek, kulturskola.

Lanseringsevent för unga!

Lördag den 24 oktober arrangeras ett evenemang i nya Sporthallen i Kungsängen (vid Ekhammarskolan) för 10-16-åringar i Upplands-Bro. Det blir flera stationer där besökarna får prova på idrotter, musik och konst. Det blir feststämning, photo-booth och goodie bags.

Med hänsyn till corona är det begränsat antal platser och insläpp vid olika tidpunkter.

Inträdet är gratis men föranmälan görs här, i sparksapp.se.

Relaterade nyheter

  • 21 OKT 2021
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
Upp