14OKT2020

Nu lanseras sparksapp.se – en aktivitetsapp för unga i Upplands-Bro

Sparksapp.se riktar sig till unga i Upplands-Bro i åldern 10-16 år. Tjänsten har tagits fram i ett samarbete mellan kommunen, den ideella föreningen Sparks generation och PWC experience center. Syftet är att fler unga ska hitta ”sin grej”, sin väg till en meningsfull fritid.

Illustration med tre mobiltelefoner. I skärmen syns sparksapp.se, en ny tjänst för unga.

Från den 14 oktober kan kommunens 10-16-åringar boka in sig på gratis prova på-pass av en rad olika fritidsaktiviteter på sparksapp.se. Bland annat erbjuds, sång, instrument, ridning, boxning, fotboll, tennis och basket.

Alla aktiviteter i sparksapp.se är kostnadsfria och enkla att prova på, och riktar sig till nybörjare. Utvecklingen av sparksapp.se är en del av det samverkansavtal som kommunen har med föreningen Sparks Generation, för att tillsammans bidra till förbättrad psykisk och fysisk hälsa hos unga.

Idén är att hjälpa unga att hitta en aktivitet, ”sin grej”. Samtidigt som de unga får ett samlat utbud att testa, så får arrangörerna hjälp att nå ut med sina aktiviteter.

Prova på-tillfällena erbjuds både av föreningslivet i Upplands-Bro och av kommunala verksamheter som fritidsgårdar, bibliotek, kulturskola.

Lanseringsevent för unga!

Lördag den 24 oktober arrangeras ett evenemang i nya Sporthallen i Kungsängen (vid Ekhammarskolan) för 10-16-åringar i Upplands-Bro. Det blir flera stationer där besökarna får prova på idrotter, musik och konst. Det blir feststämning, photo-booth och goodie bags.

Med hänsyn till corona är det begränsat antal platser och insläpp vid olika tidpunkter.

Inträdet är gratis men föranmälan görs här, i sparksapp.se.

Relaterade nyheter

  • 19 MAJ 2022
    Invigningen av den nya friluftsgården vid Lillsjön skulle ha varit i maj månad, men en vattenskada har satt stopp för det. Troligen kan byggnaden inte tas i bruk förrän i augusti.
  • 18 MAJ 2022
    För ett år sedan skrev cykelentusiasten Melvin Johansson ett brev till kommunen och frågade om hjälp med att bygga en dirtcykelbana bakom Lillsjöskolan i Kungsängen. På tisdagen invigdes banan av Kultur- och fritidsnämndens ordförande...
  • 9 MAJ 2022
    Kommunen genomför just nu två undersökningar på området kultur- och fritid. Ta några minuter och svara på frågorna i en eller båda enkäterna. Det är värdefullt för att verksamheterna ska kunna utvecklas! När du deltar har du chans...
Upp