30SEP2020

Företagare utbildades i direktupphandling

Hur fungerar en direktupphandling och när får direktupphandling användas? Det var två av huvudfrågorna när kommunen bjöd in föratagare till lunchmöte med utbildning om direktupphandling.

Bild på kommunhustes fasad.

Kommunens upphandlare Helen Eng och kommunens nya upphandlingschef Mattias Wiberg stod bakom programmet för de runt 15 företagare som slöt upp den 25 september för att lära sig om direktupphandlingar.

Helen och Mattias presenterade intressentlistan för direktupphandlingar, som är i uppbyggnadsfasen i kommunen.

Intressentlistan ska tydliggöra för personer som jobbar i kommunens verksamheter vilka intresserade leverantörer som finns inom olika branscher.

Listan kommer att publiceras på kommunens webbplats när den är klar.

Då kan direktupphandling användas

Direktupphandling får användas vid lågt värde, max 615 312 kr och vid synnerliga skäl. Den kan också användas vid tillfällen då det inte är lämpligt att begära in anbud genom annonsering.

Utbildningslunchen arrangerades av kommunens näringslivsavdelning och upphandlingsenhet.

Är du företagare och är intresserad av att veta mer om intressentlistan? Ta kontakt med näringslivsutvecklaren Nassim Nyholm, nassim.nyholm@upplands-bro.se.

Relaterade nyheter

  • 24 MAJ 2022
    Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Årets utmärkelse gick till konferensanläggningen Happy ...
  • 17 MAJ 2022
    Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Här kan du läsa om de nominerade företagen. Vinnaren utses...
  • 11 MAJ 2022
    Ukrainare som anlänt till Upplands-Bro kommun och söker jobb bjuds in till Näringslivsdagen på Bro Park den 18:e maj kl. 13-15. Se information på ukrainska längre ner.
Upp