30SEP2020

Företagare utbildades i direktupphandling

Hur fungerar en direktupphandling och när får direktupphandling användas? Det var två av huvudfrågorna när kommunen bjöd in föratagare till lunchmöte med utbildning om direktupphandling.

Bild på kommunhustes fasad.

Kommunens upphandlare Helen Eng och kommunens nya upphandlingschef Mattias Wiberg stod bakom programmet för de runt 15 företagare som slöt upp den 25 september för att lära sig om direktupphandlingar.

Helen och Mattias presenterade intressentlistan för direktupphandlingar, som är i uppbyggnadsfasen i kommunen.

Intressentlistan ska tydliggöra för personer som jobbar i kommunens verksamheter vilka intresserade leverantörer som finns inom olika branscher.

Listan kommer att publiceras på kommunens webbplats när den är klar.

Då kan direktupphandling användas

Direktupphandling får användas vid lågt värde, max 615 312 kr och vid synnerliga skäl. Den kan också användas vid tillfällen då det inte är lämpligt att begära in anbud genom annonsering.

Utbildningslunchen arrangerades av kommunens näringslivsavdelning och upphandlingsenhet.

Är du företagare och är intresserad av att veta mer om intressentlistan? Ta kontakt med näringslivsutvecklaren Nassim Nyholm, nassim.nyholm@upplands-bro.se.

Relaterade nyheter

  • 16 OKT 2020
    Sedan en tid har Coop indikerat att de avser att lämna Broterminalen och flytta verksamheten till en ny anläggning i Eskilstuna. Igår bekräftade Coop planerna och verksamheten vid den nya anläggningen i Eskilstuna beräknas vara i full...
  • 29 SEP 2020
    För andra året i rad arrangerade kommunen Arena för tillväxt, en plattform där företagare på jakt efter mark och lokaler får möta etablerade fastighetsbolag i Upplands-Bro, samt representanter för kommunen.
  • 23 SEP 2020
    Upplands-Bro har de senaste tio åren klättrat stadigt uppåt i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Trots vårens utmaningar i coronakrisens spår får nu kommunen sin högsta ranking någonsin och...
Upp