29SEP2020

Här knyts kontakter för ett växande näringsliv i Upplands-Bro

För andra året i rad arrangerade kommunen Arena för tillväxt, en plattform där företagare på jakt efter mark och lokaler får möta etablerade fastighetsbolag i Upplands-Bro, samt representanter för kommunen.

En kvinna pratar i mikrofon. Bredvid står en man. I bakgrunden syns en skärm med texten "Välkomna till Arena för tillväxt".

Birgitta Dickson, ordförande i Företagarna Upplands-Bro tog tillfället i akt att berätta om de goda relationerna mellan företagen i kommunen. Marcus Nybom, Näringslivschef, var nöjd med årets omgång av Arena för tillväxt.

Intresset från företag som vill etablera sig i Upplands-Bro är stort, sa kommunens näringslivschef Marcus Nybom när han hälsade publiken välkommen till den andra omgången av Arena för tillväxt, som hölls i Bro Park med utsikt över galoppbanan.

För att hålla sig till rådande coronarekommendationer var deltagarna i år uppdelade i två grupper.

Syftet med Arena för tillväxt är att informera företagare i och utanför kommunen om bygg- och utvecklingsplaner som är på gång i Upplands-Bro, samt erbjuda en möjlighet för olika aktörer att träffas och knyta kontakter.

– Det finns ett stort intresse för Upplands-Bro. I våras när corona slog till märkte vi av en minskning men nu är det åter igen många företag som kontaktar oss och söker etableringsmöjligheter här i form av mark, logistiklösningar och kontorsplatser, sa Marcus Nybom.

En man pratar i mikrofon.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) berättade bland annat om kommunens rekordresultat i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i landets kommuner.

"Stolta – men inte nöjda"

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M), som inledde mötet, lyfte resultatet i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner, som kom i september.

– Från att ha haft en bottenplacering har Upplands-Bro klättrat de senaste åren och i år hamnade vi på plats 12. Det är vår bästa placering någonsin och vi är stolta – men inte nöjda. Vi ska fortsätta jobba för goda förutsättningar för det lokala näringslivet och ett starkt hållbart Upplands-Bro, sa Fredrik Kjos.

Han berörde också trygghet och säkerhet, som är en viktig fråga för både boende och företagare i kommunen, särskilt i Bro. Han nämnde flera av de insatser kommunen arbetar med och berättade om den positiva tendensen som syns i årets resultat av Stockholmsenkäten, som undersöker hur unga mår och hur trygga de känner sig.

Deltagarna fick sedan en dragning av planchefen Henric Carlsson om de större detaljplaner som är på gång att genomföras och som visar på hur kommunen kommer att fortsätta växa de närmaste åren: i Brunna, i Trädgårdsstaden strax söder om Bro station och Tegelhagen i Bro, ner mot vattnet – eller som de olika exploatörerna gemensamt kallar den framtida kommundelen, Bro Mälarstad.

Efter att flera av de etablerade fastighetsbolagen i kommunen hållit korta presentationer av sina verksamheter, från logistik, verkstadsplatser till bostadsprojekt med framtida behov av närservice och handel var de dags för mingel och samtalen satte igång direkt.

– Det här är andra året som vi arrangerar Arena för tillväxt, ett trevligt och effektivt sätt för olika aktörer att mötas. Vi har fått positiv feedback från deltagarna och det gick utmärkt att genomföra två pass för att göra evenemanget coronasäkert, sa näringslivschef Marcus Nybom efteråt.

Publik fotograferad bakifrån.

Intresset för att delta i Arena för tillväxt var stort. Deltagarna var indelade i två grupper för att undvika trängsel och stolarna var placerade för att hålla avstånd.

Relaterade nyheter

  • 28 JUN 2022
    Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I...
  • 21 JUN 2022
    Näringslivsavdelningen på Upplands-Bro kommun besöker lantbruken i kommunen. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för gröna och areella näringar och samtidigt ge en ökad synlighet för lantbruksföretagen.
  • 20 JUN 2022
    Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar Upplands-Bro kommun med att kartlägga hur brottslighet och otrygghet påverkar det lokala näringslivet. En enkätundersökning genomförs bland företagare i kommunen den 3 juni till 3...
Upp