21SEP2020

MIA-vidare invigt i Upplands-Bro – ska stötta invånare på vägen till arbete

I förra veckan firades att projektet MIA-vidare nu startar i Upplands-Bro kommun. MIA står för Mobilisering Inför Arbete och handlar om att personer som står långt från arbetsmarknaden ska få ett effektivt och samordnat stöd på vägen till jobb, utbildning eller arbetsträning.

Gruppbild på sju personer.

Jan Karlsson, ordförande för samordningsförbundet Sundbybergs stad, Anna Lexelius, förbundschef för samordningsförbundet Östra Södertörn, Annika Falk, projektchef MIA-vidare, Catarina Örtengren, förbundschef samordningsförbundet Sundbybergs stad, Carl-Fredrik Wincent, t.f. avdelningschef, Centrum för vuxenutbildning och arbetsmarknad i Upplands-Bro kommun, Magdalena Hesnel, t.f. arbetsmarknadschef och Ida Texell, kommundirektör, Upplands-Bro kommun.

Sedan 1 september ingår Upplands-Bro kommun i MIA-vidare, ett projekt där kommunen samverkar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och vården inom region Stockholm. Syftet är att gemensamt stötta personer som av olika skäl står långt från arbetsmarknaden på deras väg till arbete, utbildning eller arbetsträning.

Deltagare som har stått utanför arbetsmarknaden under lång tid har ofta kontakt med flera olika myndigheter, något som kan vara svårt att hantera efter exempelvis en lång sjukskrivning.

– Genom MIA-vidare har vi myndighetsgemensamma team som samordnar insatserna. Deltagarna får en kontaktperson som jobbar med helheten och fungerar som ett stöd mellan olika myndigheter, vilket gynnar individen, säger Magdalena Hesnel, tillförordnad arbetsmarknadschef.

– Det här ger våra invånare tillgång till effektiva och rättighetsbaserade system som innebär att man ser helheten kring varje individ. Att var och en stöttas på ett hållbart sätt på sin väg mot arbetsmarknaden, säger Lisa Edwards (C), ordförande i Gymnsasie- och arbetslivsnämnden.

MIA-vidare är ett regionalt projekt som drivs av Samordningsförbundet östra Södertörn. 22 Stockholmskommuner ingår och är indelade i olika delprojekt.

Projektet pågår till december 2022 och finansieras av Europeiska socialfonden (ESF).

Relaterade nyheter

  • 11 MAJ 2022
    Den 10 maj firas Fritidshemmens dag i hela Sverige. På Finnsta-skolan i Upplands-Bro var hela skolgården full av roliga aktiviteter att delta i och under vimplar och färgglada flaggspel fanns utställningar av projekt som pågått på...
  • 2 MAJ 2022
    Upplands-Bro är en eftertraktad arbetsgivare för många av de lärarstudenter som gör sin praktik på kommunens förskolor, skolor och gymnasium. Åtskilliga studenter söker lediga jobb här, direkt efter sin praktik. – Vi får mycket höga...
  • 26 APR 2022
    På fredag är det mösspåtagning för våra blivande studenter i åk 3! Skolan bjuder på bubbel och snacks i klassrummen innan eleverna samlas för en gemensam högtidlig ceremoni utomhus med tal och musikunderhållning.
Upp